Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10655

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 του Μάη

Σημαντικός σταθμός στην κλιμακούμενη δράση του ΚΚΕ, με στόχο τη διάδοση της πολιτικής του πρότασης για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, παράλληλα και ταυτόχρονα με το «παρών» στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  3

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ επίκαιρος όσο ποτέ

Η Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε την πολιτική πρόταση του Κόμματος για φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση

  • Δική μας στρατηγική είναι να εμποδιστούν, όσο γίνεται στις σημερινές συνθήκες, τα βάρβαρα μέτρα, να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού, να διαχωρίσουν οι εργαζόμενοι τις ευθύνες τους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και την πολιτική τους, να γίνει ανασύνταξη του κινήματος και να ξεκινήσει η πορεία αντεπίθεσης για ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δύναμης.
  • Τώρα ήρθε η στιγμή να πάρει σάρκα και οστά, να διαμορφωθεί διακριτά ένα κοινωνικολαϊκό μέτωπο πολιτικής και μαζικής δράσης από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, που είναι υπαρκτές και πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Υπάρχουν σήμερα φύτρα αυτού του μετώπου, όπως είναι το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και άλλες μορφές συσπείρωσης που οι εργαζόμενοι διαμορφώνουν, άλλες που θα προκύψουν στην πορεία.
  • Η πρόταση του ΚΚΕ είναι το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο, η Λαϊκή Εξουσία - Λαϊκή Οικονομία. Η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις να διαμορφώσει και να αναπτύξει μια όσο γίνεται αυτοδύναμη λαϊκή οικονομία. Πνεύμονας των αγώνων οι τόποι δουλειάς, οι δρόμοι με τα μικρομάγαζα, η ύπαιθρος, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, οι τόποι κατοικίας των μεταναστών, κάθε εργατική, λαϊκή γειτονιά.

ΣΕΛ.  6   -   11

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Παλικαρίσια και στη χτεσινή απεργιακή μάχη

Οργανωμένα, περιφρουρημένα, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και στο δίκιο του αγώνα τους, χτες οι ναυτεργάτες έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη και της νέας 24ωρης απεργίας, ενάντια στη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, σε βάρος του συνόλου των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Επόμενος μεγάλος σταθμός του αγώνα τους είναι η πανελλαδική απεργία την 1η Μάη.


ΣΕΛ.  21

Να παραλύσουν

Δυναμώνουν τελευταία οι φωνές αστών πολιτικών και δημοσιολόγων, για την αναγκαιότητα αναδιαμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και των κομμάτων του κεφαλαίου, με αφορμή την κρίση, τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος και, κυρίως, την επιβολή μιας διαρκούς πολιτικής σφαγιασμού εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, σφαγιασμού της ίδιας της ζωής του λαού για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Φοβούνται μπροστά στην ενδεχόμενη αδυναμία τους να χειραγωγήσουν το λαό, να τον υποτάξουν. Φοβούνται το ενδεχόμενο συνειδητής αμφισβήτησής τους, επειδή, με δεδομένη την κρίση, τα μέτρα - καρμανιόλα για το λαό, μπορεί να μπουν πλατιές λαϊκές δυνάμεις σε αγώνα αντεπίθεσης, ρήξης, ανατροπής. Να κάνει ο λαός το φόβο τους πραγματικό τρόμο, τέτοιο που να παραλύσουν. Να οργανώσει, μαζί με τους ταξικούς αγώνες, το δικό του ενιαίο κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία, ως τη μοναδική, σε όφελός του, διέξοδο.



ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
«Πρωταγωνιστής» και δημιουργός η εργατική τάξη

ΣΕΛ.  31
ΠΑΜΕ
Δράση για την απεργία της Πρωτομαγιάς

ΣΕΛ.  19
ΚΝΕ
Αισιόδοξα στην τελική ευθεία προς το 10ο Συνέδριο

ΣΕΛ.  3
ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σθεναρή η στάση των απεργών εκπαιδευτικών

ΣΕΛ.  26
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Για το σχολείο και τον εκπαιδευτικό των λαϊκών αναγκών

ΣΕΛ.  26  -  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ