Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
ΟΧΙ στην παρέλαση του ΝΑΤΟικού στρατού στη Μόσχα

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ)

Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ) εκφράζει την αντίθεσή του στην παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων των χωρών του ΝΑΤΟ τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης κατά την καθιερωμένη παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του: «Ο σοβιετικός λαός, που έχασε 28 εκατομμύρια ανθρώπους στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, δεν ξέχασε ποιος εξόπλισε και οδήγησε τον Χίτλερ κατά της ΕΣΣΔ. Θυμόμαστε πως τη δεύτερη μέρα μετά την επίθεση της Γερμανίας κατά της ΕΣΣΔ ο Χάρι Τρούμαν, τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, διατύπωσε τη γενική γραμμή της πολιτικής της Δύσης: "Εάν δούμε πως η Γερμανία νικά, τότε πρέπει να βοηθήσουμε τη Ρωσία, εάν όμως θα νικάει η Ρωσία, τότε πρέπει να βοηθήσουμε τη Γερμανία, και έτσι ας αλληλοσκοτώσει όσο μπορεί περισσότερο ο ένας τον άλλον". Η στρατηγική αυτή επικρατούσε μέχρι που έγειρε η πλάστιγγα του πολέμου υπέρ της ΕΣΣΔ. Ετσι μόνο τον Αύγουστο του 1944 "οι σύμμαχοι", για να μην αργήσουν στο μοίρασμα της πίτας, ξεκίνησαν πραγματικό πόλεμο κατά της Γερμανίας. Δεν ξεχνάμε ακόμη πως το 1946 στην πόλη Φούλτον των ΗΠΑ ο ίδιος ο Τσόρτσιλ, σαν πρώην "σύμμαχος", κήρυξε την έναρξη του "ψυχρού πολέμου" της Δύσης κατά της ΕΣΣΔ. Και ο πόλεμος αυτός διήρκεσε όλη την περίοδο μέχρι και τη διάλυση της ΕΣΣΔ και συνεχίζεται σήμερα κατά της σοβιετικής Ιστορίας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων πως: «Η παρέλαση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στις 9 Μάη την ημέρα της 65ης επετείου της Νίκης επί της φασιστικής Γερμανίας είναι μόνο η πρώτη πρόβα, που προορίζεται να εμβολιάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ. Η θέση μας είναι μονοσήμαντη. Δε θέλουμε να είμαστε ΝΑΤΟικοί υπηρέτες και όμηροι των ιμπεριαλιστικών τυχοδιωκτικών περιπετειών. Δεν υπάρχει θέση στην Κόκκινη Πλατεία για τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εχθρούς της ΕΣΣΔ να ιδιοποιηθούν τη γιορτή της Νίκης του σοβιετικού λαού και του Κόκκινου Στρατού, υπό την καθοδήγηση του Ι. Β. Στάλιν, κατά του φασισμού. Η παρουσία των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στις 9 Μάη στη Μόσχα είναι χλευασμός της μνήμης εκείνων που σκοτώθηκαν στα μέτωπα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, που έδωσαν τη ζωή για τη σοβιετική εξουσία, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της σοσιαλιστικής πατρίδας μας. Οχι στην παρέλαση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Κόκκινη Πλατεία!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΚΡ - ΕΚΚ.


Ι. Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο δρόμος προς τη ζωή»(1/2/2017)
Φασιστική πρόκληση(19/3/2011)
Συλλυπητήριο για τον Βασίλι Γιάκοβλεφ Ελμέεφ(15/7/2010)
Προσπάθεια αλλαγής του χαρακτήρα της Αντιφασιστικής Νίκης(11/5/2010)
Συνεχίζεται η αντικομμουνιστική υστερία(13/4/2010)
Αντίσταση στο αντιλαϊκό καθεστώς(12/5/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org