Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στην Ευρώπη του Μάαστριχτ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Εμμονή στην κοροϊδία του ελληνικού λαού

Ο Γ. Ανωμερίτης  δήλωσε, χτες, πως θα ψηφίσει στις Βρυξέλλες... ό,τι προτείνει η Κομισιόν!  

Εξοργιστική εμμονή στη συνέχιση, με κάθε μέσο, της κυβερνητικής πρακτικής κοροϊδίας των Ελλήνων καταναλωτών σχετικά με το θέμα των «τρελών αγελάδων», δείχνει ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.

Ο υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε χτες, ότι σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως... η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του εκτάκτου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που θα συνέλθει την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα γίνει επανεκτίμηση... της κατάστασης στην Ελλάδα και στα κράτη - μέλη της ΕΕ και θα προκύψουν και οι εθνικές προτάσεις... Μόνο όμως, που ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει προκαταβολικά ότι η Ελλάδα θα ψηφίσει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ υπέρ της οριστικής κατάργησης της χρήσης κρεαταλεύρων και οστεαλεύρων στη διατροφή όλων των ζώων και υπέρ της έναρξης των γρήγορων τεστ σε όλα τα βοοειδή από την αρχή του επόμενου χρόνου. Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού Γεωργίας δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο να προσθέσουν σε όφελος των καταναλωτών και της προάσπισης της δημόσιας υγείας. Μάλιστα όπως φαίνεται έγιναν εκ του ασφαλούς, αφού την ίδια ώρα η Κομισιόν έκανε γνωστό ότι στο επικείμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ θα τεθούν προς ψήφιση, αυτά που ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει στις Βρυξέλλες ο Γ. Ανωμερίτης. Κι απ' ό,τι συμπεραίνεται, η σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών γίνεται για εσωτερικούς λόγους λαϊκής κατανάλωσης και αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού.

Εκτός αυτών ο υπουργός Γεωργίας επιχείρησε με τα λεγόμενά του χτες, να αποκρύψει τη δουλική πολιτική που ακολουθεί στις Βρυξέλλες στο όνομα της εξυπηρέτησης των άνομων οικονομικών συμφερόντων των βορείων χωρών της ΕΕ και βιομηχανιών κρέατος και ζωοτροφών. Ρωτήθηκε επανειλημμένα από δημοσιογράφους για το πόσο θα ισχύσει η κατάργηση των κρεαταλεύρων και οστεαλεύρων και με τι θα αντικατασταθούν οι πρωτεΐνες που περιλαμβάνονται στις ζωοτροφές. Συγκεκριμένη απάντηση δεν έδωσε σε καμία από τις τρεις σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν. Είπε μόνο - πάλι για λόγους δημιουργίας φτηνών εντυπώσεων - ότι το πρόβλημα της κατάργησης των κρεαταλεύρων και οστεαλεύρων δεν αφορά την Ελλάδα γιατί δε χρησιμοποιούνται σε μεγάλη έκταση στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ. Κι όταν του έγινε η παρατήρηση ότι το θέμα αυτό αφορά τους Ελληνες καταναλωτές μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των κρεάτων που καταναλώνονται στη χώρα, εισάγονται από χώρες της ΕΕ, ο Γ. Ανωμερίτης αντί απάντησης, έσκασε ένα ένοχο χαμόγελο.

Σε άλλη ερώτηση που του τέθηκε και αφορούσε το γεγονός ότι η ΕΕ προτίθεται να καταργήσει τη χρήση κρεαταλεύρων και οστεαλεύρων στις ζωοτροφές που δίνονται στα ζώα της ΕΕ, αλλά όχι και την παραγωγή τους, ο υπουργός Γεωργίας άρχισε πάλι να τα μασάει και να λέει ότι πολλές τρίτες χώρες επιθυμούν να κάνουν χρήση τέτοιων ζωοτροφών όπως και μεταλλαγμένων προϊόντων. Στην παρατήρηση πώς γίνεται μέσα από μια τέτοια κατάσταση να διασφαλίζεται πως δε θα τραφούν με τέτοιες ζωοτροφές και ζώα στην επικράτεια της ΕΕ, πάλι δε δόθηκε απάντηση. Κι όταν του ξανατέθηκε το θέμα με τι θα αντικατασταθούν οι πρωτεΐνες στις ζωοτροφές, μιας και όπως είναι γνωστό η ΕΕ δεν προτίθεται να αυξήσει την παραγωγή ελαιούχων σπόρων με συνέπεια να ελλοχεύει ο κίνδυνος αύξησης των εισαγωγών μεταλλαγμένης σόγιας από τις ΗΠΑ, ο Γ. Ανωμερίτης, πάσαρε την απάντηση στον γενικό διευθυντή του ΕΘΙΑΓΕ. Αυτός με τη σειρά του είπε, ότι έχει ανακαλυφτεί από το ΕΘΙΑΓΕ ένα ειδικό ρεβίθι που καλύπτει σε πρωτεΐνες την κτηνοτροφική παραγωγή...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ