Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΟΥ
Ταλαιπωρούνται οι φορολογούμενοι

Συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Μεγάλη ταλαιπωρία στους φορολογούμενους και ανησυχία στους εργαζόμενους έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάταξη των Δημόσιων Οικονομικών Εφοριών (ΔΟΥ).

Τα προβλήματα που δημιουργούνται επισήμανε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, αλλά ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Φωτιάδης, ισχυρίστηκε ότι δε δημιουργείται το παραμικρό πρόβλημα.

Είπε ότι κανένας πολίτης δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθεί λόγω της αναδιάρθρωσης των ΔΟΥ και όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων θα εξακολουθήσουν να γίνονται όπως και πριν. Μάλιστα, είπε ότι θα διευκολυνθούν παραπέρα λόγω της δυνατότητας χορήγησης υπηρεσιών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Ο υφυπουργός είπε ότι κανένας εργαζόμενος δε θα μετακινηθεί δυσμενώς και ανέφερε ότι καμία αρμοδιότητα των ΔΟΥ δε θα μεταβιβαστεί σε ιδιώτες.

Φέρνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ταλαιπωρίας λόγω της αναδιάρθρωσης, ο Ν. Γκατζής είπε ότι κάποιος φορολογούμενος που βρίσκεται στην Τζια ή την Κάρυστο θα πρέπει τώρα να έρθει στον Πειραιά και από εκεί να μεταβεί στη Σύρο για να εξυπηρετηθεί. Επίσης έντονη είναι η ανησυχία των εργαζόμενων για την τύχη όσων υπηρετούν σε ΔΟΥ που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Με την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση, είπε ο βουλευτής, εκτός των άλλων αχρηστεύεται και το σύστημα ΤΑΧΙS για το οποίο ξοδεύτηκαν τόσα δισεκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ