Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προτάσεις - καθρέφτης των κυβερνητικών μέτρων

Στις αντιλαϊκές ανατροπές της κυβέρνησης αντιτάσσει τη δική της φιλομονοπωλιακή λίστα

Πλάτη για να προχωρήσουν οι προαποφασισμένες διαρθρωτικές αλλαγές που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα βάζει σταθερά η ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιεί και το πρόβλημα της ανεργίας για να παρουσιάσει ως μοναδική διέξοδο την άμεση εφαρμογή της νέας δέσμης των φιλομονοπωλιακών μέτρων.

«Εάν θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα αποτελεσματικά, για την προώθηση της απασχόλησης και για να χτυπήσει την ανεργία, υπάρχουν οι προτάσεις Σαμαρά για να δοθούν αναπτυξιακές ανάσες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και, έτσι, να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τις θέσεις εργασίας και να δώσουμε ώθηση στην απασχόληση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις χτεσινές εξαγγελίες -εμπαιγμό του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ωστόσο, «οι προτάσεις Σαμαρά» δεν διαφέρουν πουθενά από τις προτάσεις της κυβέρνησης, δηλαδή από το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν συναποφασιστεί με την ΕΕ με στόχο την στήριξη της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Στο όνομα της «διάσωσης» δήθεν θέσεων εργασίας, η ΝΔ έχει προτείνει 23 μέτρα - ανάσες για την κερδοφορία των επιχειρήσεων, έχει στηρίξει την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, έχει δώσει το «πράσινο φως» για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την εκ περιτροπής εργασία, την απελευθέρωση των απολύσεων κ.ο.κ..

Στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Ι. Βρούτσης επανήλθε χτες ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη εξειδίκευση των προτάσεών της, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη «να συμβάλει αποφασιστικά στην εν λόγω εθνική προσπάθεια».

Ταυτόχρονα, η ΝΔ αναλαμβάνει να χτυπήσει και τους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Την εχθρική στάση της ΝΔ φρόντισε να υπενθυμίσει χτες ο Δ. Αβραμόπουλος, παρουσιάζοντας τις «συντεχνίες» ως το μεγάλο εμπόδιο που πρέπει να αντιμετωπίσουν κυβέρνηση και ΝΔ για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ