Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος στελέχους του ΚΚΕ

Καταγγελία της ΚΟΑ του Κόμματος για τη σύλληψη του Δ. Κυπραίου, μέλους της ΕΠ, επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες από την αστυνομική βία

Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους μετανάστες και όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, για να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας στο λαό

Eurokinissi

Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τους μετανάστες και όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, για να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας στο λαό
Ενταγμένη στο συνολικό κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας, που επιχειρείται να επιβληθεί στο λαό, με στόχο να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, είναι η χτεσινή επίθεση της αστυνομίας σε στέλεχος του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, χτες το μεσημέρι, μέλη του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν για τη βαρβαρότητα ενός αστυνομικού με πολιτικά, που χτυπούσε με γκλομπ τρεις μετανάστες, στο πνεύμα της «μηδενικής ανοχής» που έχει διακηρύξει η κυβέρνηση σε βάρος των διωγμένων από τις πατρίδες τους.

Ο αστυνομικός - ο οποίος αρνούνταν επίμονα να αποκαλύψει την ταυτότητά του - κάλεσε ομάδα τριάντα περίπου αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη των μεταναστών, αλλά και του στελέχους του ΚΚΕ, Δημήτρη Κυπραίου, μέλους της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

Οι αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες στο στέλεχος του Κόμματος και τον μετέφεραν στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και επιδίωξαν να του απαγγείλουν την κατηγορία ότι δήθεν τους εξύβρισε. Μετά από παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και δικηγόρων, το στέλεχος του Κόμματος αφέθηκε ελεύθερο, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας, που έρχεται να προστεθεί σε πλειάδα αντίστοιχων, στο πνεύμα του «νόμου και της τάξης», της έντασης του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας, που η πλουτοκρατία και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να επιβάλουν.

Ο λαός να αντισταθεί

Το περιστατικό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας:

«Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει τις επιθέσεις της αστυνομίας και τη σύλληψη στελέχους του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σήμερα (σ.σ. χτες) 31/3/2010 το μεσημέρι, κοντά στα γραφεία της ΚΟΑ στην οδό Κολωνού, ένα άτομο με πολιτικά, που εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι ήταν αστυνομικός, χτυπούσε με γκλομπ και έβριζε τρεις ακινητοποιημένους μετανάστες.

Ο Δημήτρης Κυπραίος, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, μαζί με άλλους συντρόφους διαμαρτυρήθηκαν για τη βίαιη αυτή συμπεριφορά. Ο σύντροφος Δημήτρης Κυπραίος γι' αυτή τη διαμαρτυρία του δέχτηκε επίθεση από δύναμη 30 αστυνομικών και με χειροπέδες οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας μαζί με τους τρεις μετανάστες.

Η ΚΟΑ καταγγέλλει τη βάρβαρη αυτή επίθεση, που εντάσσεται μέσα στο συνολικότερο κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας, που συνεχώς αυξάνεται, με στόχο να φοβίσει, να τρομοκρατήσει για να περάσουν πιο εύκολα τα νέα μέτρα καταστολής και όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία να αντισταθούν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ