Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφάσεις για απεργία

Απόφαση για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη έχει πάρει ήδη η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου ενώ έχει ήδη προγραμματίσει για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς μέχρι τις 15 Απρίλη.

Ακόμα, πρόταση για 48ωρη έχει καταθέσει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Η Εκτελεστική αποφάσισε ότι η Ομοσπονδία προσανατολίζεται σε απεργία στις 21 και 22 Απρίλη. Το θέμα θα απασχολήσει και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στις 14 Απρίλη.

Από την άλλη, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) απέρριψε την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για 48ωρη απεργία. Και αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας για το πρόβλημα του ασφαλιστικού ταμείου στις 14 Απρίλη και κάποιες άλλες κινητοποιήσεις ύστερα από λίγες μέρες. Επιβεβαιώνουν έτσι ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός θα προσπαθήσει να υπονομεύσει την κλιμάκωση της πάλης και να εμποδίσει την ενιαία αγωνιστική απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων. Αυτό το προσπαθεί και μέσω κινητοποιήσεων που είναι αποσπασματικές και θέτουν επιμέρους συντεχνιακά αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ