Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πρώτη μαζική απάντηση χτες

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Στη Θεσσαλονίκη
Πρώτη απάντηση έδωσε χτες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με μια μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στα νέα μέτρα που θα εκτοξεύσουν συνολικά το κόστος ζωής εργαζομένων και νεολαίας. Η πορεία με σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια κατευθύνθηκε κατά μήκος των οδών Πανεπιστημίου, Αθηνάς και Βουλής, Σύνταγμα, ξανά Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια.

Αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, κάλεσαν τους νέους εργαζόμενους, τους φοιτητές και σπουδαστές, να ξεσηκωθούν και να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Εμείς δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα, φώναξαν. «Τα μέτρα θα παραμείνουν και μετά την κρίση. Θα ξεθεμελιώσουν το δικαίωμά μας σε σταθερή και μόνιμη δουλειά. Θα αναγκάσουν περισσότερους φοιτητές και σπουδαστές να δουλεύουν παράλληλα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους όρους των σπουδών μας».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, φοιτητές και σπουδαστές μοίρασαν σε περαστικούς και καταστηματάρχες την ανακοίνωση του ΜΑΣ και το κάλεσμα του ΠΑΜΕ σημαίνοντας ξεσηκωμό και εκείνοι με τη σειρά τους αναγνώριζαν ότι μόνο με αγώνα μπαίνει φραγμός στα μέτρα - λαιμητόμο.

Στην οδό Αθηνάς στο ύψος της Βαρβακείου, οι φοιτητές έκαναν στάση, καλώντας τους εργαζόμενους της λαϊκής αγοράς να αποκρούσουν με κάθε τρόπο τις προτάσεις της κυβέρνησης που αν εφαρμοστούν θα γυρίσουν το λαό πολλές δεκαετίες πίσω. Τα συνθήματα έπεφταν βροχή: «Ανυπακοή και απειθαρχία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «εργάτες, αγρότες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στους καπιταλιστές».


*

Φοιτητές και σπουδαστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα ενισχύοντας μαζί με το ΠΑΜΕ τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας. Παράλληλα, σήμερα διοργανώνουν δεκάδες γενικές συνελεύσεις σε όλες τις σχολές με σκοπό να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κόντρα στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα στέλνοντας παράλληλα μήνυμα: «Θα φτωχύνει η πλουτοκρατία ή ο λαός»;

  • Πανεξόρμηση στις Σχολές μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε χτες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με τη μαζική συμμετοχή φοιτητών. Η πορεία κατέληξε στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, όπου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό. Κάλεσαν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ