Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Μέσα τ' αντεργατικά μέτρα ... έξω τα ΜΑΤ

Eurokinissi

Μπροστά στα ΜΑΤ, για άλλη μια φορά, βρέθηκαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι, όταν προσπάθησαν να φτάσουν και να διαμαρτυρηθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να εξαγγείλει τα νέα οικονομικά - εφιαλτικά μέτρα που περικόπτουν μισθούς παγώνουν και μειώνουν τις συντάξεις.

Η συγκέντρωση και πορεία που είχαν προγραμματίσει χτες οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και ΟΤΑ, έφτασε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην οδό Ηρώδου Αττικού. Εκεί, οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν τους συνταξιούχους να πλησιάσουν το Μέγαρο Μαξίμου και δεν έλειψε η ένταση με τους συγκεντρωμένους, τη στιγμή που σπρώχνονταν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι συνταξιούχοι απάντησαν στη βία με το σύνθημα «η τρομοκρατία δε θα περάσει». Κατά τη διάρκεια των διαπληκτισμών με τις αστυνομικές δυνάμεις, ένας συνταξιούχος λιποθύμισε.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου και μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των συνταξιούχων με τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μετέφερε την άποψη της κυβέρνησης εν μέσω αποδοκιμασιών.

«Μας είπε αυτά που λίγο ως πολύ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει. Πως τα μέτρα δεν είναι σκληρά, είναι δίκαια και είναι η μόνη διέξοδος. Να πληρώσουν αυτοί που πραγματικά πρέπει να πληρώσουν με το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν».


*

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα Γιάννενα, ενώ μεγάλη συγκέντρωση και μαχητική πορεία, στη Λάρισα, έκαναν χτες οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας, στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ