Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουν ν' αγωνιστούν

Πολύμορφες αντιδράσεις στους χώρους δουλειάς

Στάσεις εργασίας για τις δύο τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις δύο πρώτες της απογευματινής και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι, μπροστά στο Δημαρχείο της Σταυρούπολης, αποφάσισε για σήμερα η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ως πρώτη αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, σε συντονισμό δράσης με όλους τους υγειονομικούς και όλους όσοι θίγονται απ' τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης καλούν οι γιατροί του «Ευαγγελισμού», που διοργανώνουν δυο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 9 και 10 Μάρτη 2010, ώρα 9 π.μ.

Οι γιατροί απαιτούν σταθερή και μόνιμη δουλειά χωρίς ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, μπλοκάκια, έκτακτοι) και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίσης, διεκδικούν σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, χωρίς διατάξεις διευθέτησης και ελαστικοποίησης, 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο και μισθό 1.700 ευρώ καθαρά στον ειδικευόμενο.

Την ίδια στιγμή, στις Εφορίες, τη γενική κατακραυγή των εργαζομένων έχει ξεσηκώσει η κατάπτυστη απόφαση της ΠΑΣΚ στην ηγεσία της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΔΟΥ) να ματαιώσει την απεργία που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Φλεβάρη.

Σε διάφορους χώρους συγκεντρώνονται υπογραφές σε κείμενα που καταγγέλλουν την απόφαση της ηγεσίας της ΠΟΕ ΔΟΥ. Σε κείμενο από Εφοριακούς στη Χίο σημειώνεται ότι «ξεπουλήθηκαν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο ο αγώνας, οι αγωνίες και τελικά το εργασιακό μέλλον δεκαπέντε χιλιάδων εφοριακών». Ανάλογες είναι οι καταγγελίες που σημειώνονται και σε άλλα κείμενα και συνολικά απαιτείται η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι σε Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία οι εργαζόμενοι εφοριακοί αποφάσισαν μέσα από Γενική Συνέλευση να προχωρήσουν σε απεργία με το που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Στο Κρατικό της Νίκαιας, απορρίπτοντας την πρόταση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ) του ΔΣ του σωματείου για διακοπή των κινητοποιήσεων μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι, μέσα από συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες, αποφάσισαν με απόλυτη πλειοψηφία, τη συνέχιση του αγώνα, διεκδικώντας μεταξύ άλλων προσλήψεις κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ