Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιλουστρασιόν εξυπναδούλες...

Λίγες μέρες πριν μπει το 2000, ένας ακόμα επίδοξος «κομμουνιστοφάγος» νέου τύπου, απ' αυτούς που παράγονται κατά παραγγελία στην αυλή του Μαξίμου, ανακάλυψε την Αμερική! Ο λόγος για έναν από τους κύριους εκφραστές της υποκουλτούρας των ξενέρωτων lifestyle περιοδικών, το χειρονάκτη «αυτοδημιούργητο» Π. Κωστόπουλο, αυτόν που, όπως ίσως θυμούνται οι παλιότεροι, αφού είχε αρπάξει τις σχετικές μπουνιές στα σαλόνια που σερνόταν, μετατράπηκε σε οικογενειάρχη μετά τινος ντιζέζ. Αυτός, λοιπόν, αποφάσισε τώρα, πως το πορνογραφικό περιοδικό του είναι καιρός να ασχοληθεί και με την ΚΝΕ!

***

Να ασχοληθεί, πώς; Συμβάλλοντας κι αυτός στη δημόσια έκφραση της δυσφορίας που νιώθουν διάφοροι Τσουκάτοι για την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ. Δυσφορία που αποτυπώνεται ευκρινέστατα στις ιλουστρασιόν σελίδες του «κοίτα την πάρτη σου» περιοδικού «Nitro». Εφτά σελίδες, που με τις διαφημίσεις διπλασιάζονται, αφιερώθηκαν στις υποτιθέμενες συνήθειες των νέων κομμουνιστών. Μάλιστα, το «Nitro» ανακάλυψε ότι κυκλοφορούν ΚΝίτες ανάμεσά μας! Αφού η δράση της ΚΝΕ και η απήχησή της στη νεολαία είναι τέτοια που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει, ασχολείται μαζί της και ο κολλητός του κ. Λαλιώτη που μέχρι πρότινος εκτιμούσε πως η ΚΝΕ είναι ανύπαρκτη!

Κάθε ελπίδα πως ο αντικομμουνισμός τους θα έβγαινε τουλάχιστον με χιούμορ, πάει περίπατο από την πρώτη σελίδα του αφιερώματος. Μια γλίτσα και μια απέραντη βλακεία - πράγματι ανίκητη - είναι τα μόνα που περνούν μέσα απ' τις λέξεις. Και υποτίθεται πως έψαξαν να βρουν τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι ΚΝίτες, τα στέκια που συχνάζουν και τον τρόπο που ντύνονται. Δεν έκαναν καν το κόπο να ρωτήσουν. Ο,τι τους έδωσαν, αυτό ξερνάνε.

***

Μίλια μακριά από την πραγματικότητα, τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι νέοι, τις θέσεις της ΚΝΕ γι' αυτά και τον αγώνα που δίνει η Οργάνωση καθημερινά για τα δικαιώματα της νεολαίας, για το δυνάμωμα του νεολαιίστικου κινήματος. Για να καταλήξει μέσα στη σύγχυσή του, ο εμετός, στον ισχυρισμό πως σε σχέση με παλιότερα, η ΚΝΕ «έχει ρίξει νερό στο κρασί της», αλλά παραμένει ντεμοντέ.

Θλιβεροί. Γιατί γνωρίζοντας πως δεν μπορούν να αναχαιτίσουν την ορμητική άνοδο του κύρους της Οργάνωσης στη νέα γενιά, την ικανότητα της πολιτικής του ΚΚΕ να αγγίζει, να εμπνέει και να πείθει όλο και περισσότερο τους νέους, κατέφυγαν σ' ένα «αφιέρωμα» ικανό να χειροκροτηθεί μόνο από κάτι ψώνια, σαν κι αυτό που είχε απλώσει την κιλότα του στο κεφάλι του Γιαννόπουλου.


Γ. Στ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ