Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην ΥΠΑ

Χωρίς πτήσεις στην αλλαγή του χρόνου για περίπου τρεις ώρες η «Ολυμπιακή» και για 10 ώρες η «Αεροπλοΐα»

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα θέσει σε εφαρμογή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ η «Ολυμπιακή Αεροπορία» και οι άλλες αεροπορικές εταιρίες έχουν προγραμματίσει συγχωνεύσεις πτήσεων και γενικά μείωση του πτητικού τους έργου κατά 20% περίπου.

Ειδικότερα, η ΟΑ θα διακόψει τις πτήσεις της δέκα λεπτά πριν την αλλαγή του έτους μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ η «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα» θα σταματήσει τα δρομολόγια από τις 8.30 μ.μ. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

Η ΥΠΑ θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τις 6 μ.μ. μεθαύριο Παρασκευή μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής και από τις 6 μ.μ. την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι τα μεσάνυχτα της 4ης Γενάρη 2000. Το σχέδιο περιλαμβάνει εναλλακτικές διαδικασίες, ώστε να καλυφθεί κάθε πιθανή παρενέργεια στα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροδρομίων.

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών ανακοινώθηκε ότι το βράδυ της 31ης Δεκέμβρη θα βρίσκονται σε επιφυλακή όλοι οι εποπτευόμενοι οργανισμοί και υπηρεσίες (ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κλπ.) με κατάλληλα στελεχωμένη ομάδα, ώστε ο κάθε φορέας να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τυχόν δυσλειτουργίες στα ηλεκτρονικά συστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ