Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγωνιστική συμπαράσταση

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, χτες, στο μπλόκο της Νίκαιας

Διευρύνεται το κύμα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Θεσσαλίας στους αγωνιζόμενους αγρότες. Πολλοί είναι και οι φορείς που στην κατεύθυνση της έμπρακτης στήριξης στον αγώνα πήραν αποφάσεις για την ενίσχυσή του με οικονομικές κι άλλες προσφορές.

Χτες αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του Τ. Τσιόγκα επισκέφτηκε το μπλόκο της Νίκαιας, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση του ΕΚ στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στα πλαίσια της επίσκεψης τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με αγρότες του μπλόκου, στους οποίους μοίρασαν την ανακοίνωση συμπαράστασης του ΕΚ και συζήτησαν μαζί τους για τις αιτίες των προβλημάτων τους και την αναγκαιότητα συνέχισης της πάλης, μαζί με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα.

Οπως τόνισε ο Τ. Τσιόγκας, η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν κοινό αντίπαλο, την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική, που είναι η πηγή των προβλημάτων τους, γι' αυτό και πρέπει να συμπορευτούν στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Επιπλέον, είπε, ότι ο αγώνας ενάντια στην παραγωγική συρρίκνωση της χώρας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνής και υγιεινής διατροφής για το λαό.

Υπογράμμισε, δε, ότι ο συντονισμός της δράσης, στα πλαίσια ενός μετώπου πάλης, για την ανάπτυξη διεκδικητικών αγώνων, θ' ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την επιβολή μιας άλλης, που στο επίκεντρό της θα έχει την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και την ικανοποίηση των αναγκών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή(2016-01-23 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης με κλιμάκωση την Κυριακή(2014-02-06 00:00:00.0)
Ενισχύεται το κύμα συμπαράστασης(2010-01-26 00:00:00.0)
Με μέτωπο απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική(2009-01-31 00:00:00.0)
Πάλη μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής(2002-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ