Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πρόκληση και θράσος

Με βιαιότητα, αυταρχισμό, αλλά και με χυδαιότητες που ξεπερνούν κάθε όριο, κλιμάκωσαν χτες τις επιθέσεις τους ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες οι εκπρόσωποι της λεγόμενης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Με δηλώσεις των προέδρων τους, Κορκίδη, Κασιμάτη και Βερνίκου, υποστήριξαν με τον πλέον προκλητικό τρόπο ότι αδιαφορούν για το δίκαιο των αιτημάτων που έχει η μικρομεσαία αγροτιά και αξίωσαν να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους, επειδή τάχα με αυτόν τον τρόπο προκαλούν κόστος στις δικές τους δραστηριότητες και επιχειρήσεις.

Παραβλέποντας το γεγονός ότι τα συνεχώς αυξανόμενα κέρδη που τσεπώνουν κάθε χρόνο προέρχονται από την κατανάλωση των εργατών, των αγροτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και ταυτιζόμενοι απόλυτα με τις πλέον αντιδραστικές αντιλήψεις, σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει αγόγγυστα να δέχονται κάθε αξίωση και εκβιασμό του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, απαιτούν από τους αγρότες να λουφάξουν και να συμβιβαστούν με την πολιτική ξεκληρίσματος. Μια πολιτική που επιβάλλει η ΕΕ και η κυβέρνηση, για να κερδίζουν αυτοί και άλλοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, των οποίων μοναδικό μέλημα είναι να ξεκοκαλίζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Και, επειδή ορισμένα πράγματα καλό είναι να μένουν στις μνήμες και στην ιστορία, ιδού τι ακριβώς ειπώθηκε χτες:

Β. Κορκίδης:«Οι αγρότες επειδή έσπειραν, και βαρέθηκαν να κάθονται, βαρέθηκαν και τα καφενεία και κλείνουν τους δρόμους». «Τους έχουμε πληρώσει πολύ τους αγρότες». «Δε γνωρίζω γιατί βγήκαν στους δρόμους».

Γ. Κασιμάτης:«Ποτέ στη διάρκεια της ελληνικής ιστορίας καμία κοινωνική ομάδα δεν έκλεισε σύνορα. Είναι καταδικαστέο. Αυτό πρέπει να πληρωθεί ανάλογα, από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν μπορεί να διασύρεται η χώρα σε όλο τον κόσμο, όσο δίκιο κι αν έχουν. Είναι ντροπή και διασυρμός». «Υπάρχουν άνθρωποι, οι μεταφορικές εταιρείες, οι μεταφορείς που δεν έχουν να φάνε».

Ν. Βερνίκος:«Οι Ελληνες αγρότες επωφελούνται από τις αδυναμίες του συστήματος της ΕΕ στη διακίνηση προϊόντων. Μεταφέρουν πατάτες και τις ανακατεύουν με τις ελληνικές και τις πουλάνε για ελληνικές».

Αν στο παραπάνω κάδρο προσθέσει κανείς και τον Κ. Μητσοτάκη, τότε αποκτά συνολική εικόνα της εξελισσόμενης επιχείρησης για την κατασυκοφάντηση των αγροτών. «Κοιτάξτε τι γίνεται με τους αγρότες. Είναι η πιο ευνοημένη ομάδα πολιτών και κλείνουν τους δρόμους. Φοβάμαι ότι θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή», είπε χτες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, τον οποίο η αστική τάξη ανασύρει με κάθε αφορμή το τελευταίο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ