Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο πλευρό των αγροτών

Στηρίζει τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενώ παράλληλα καταγγέλλει την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την παρέμβασή της, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Θεσσαλονίκης (ΝΑΣ-Θ, που παράλληλα καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο να στηρίξει τα αγροτικά αιτήματα. «Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι η μοναδική διέξοδος στην αντιαγροτική πολιτική που βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια οι μικρομεσαίοι αγρότες, που στόχο έχει να συγκεντρώσει την αγροτική παραγωγή και τη γη στη χώρα σε όλο και λιγότερα χέρια και την εγκατάλειψη της υπαίθρου από τους φτωχομεσαίους αγρότες, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο των τροφίμων», τονίζεται σε ανακοίνωσή της.

«Η στήριξη των αγροτικών αιτημάτων και κινητοποιήσεων είναι υποχρέωση των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, για να μπορέσει ο μικρομεσαίος αγρότης να εξασφαλίσει εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν την επιβίωσή του, ώστε να μείνει στο χωράφι και το χωριό του.

«Η ΝΑΣ-Θ καταγγέλλει την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης που με την παρέμβασή της στοχεύει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και να στήσει νέα αγροτοδικεία. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει κάθε παρόμοια παρέμβαση και κάθε σκέψη για δυναμική απάντηση ενάντια στα αγροτικά μπλόκα και να απαντήσει θετικά στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Καλούμε επίσης τη διοίκηση της Νομαρχίας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών του Νομού μας», καταλήγει η ανακοίνωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ