Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ενισχύεται το κύμα συμπαράστασης

Eurokinissi

Ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο της Νίκαιας και με τρακτέρ, αλλά και με την έμπρακτη συμπαράσταση που εκφράζουν στον αγώνα της αγροτιάς πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της Θεσσαλίας.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Νομαρχίας Τρικάλων προχώρησαν χτες αγρότες του νομού, ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους. Οι αγρότες τοποθέτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου της Νομαρχίας και συναντήθηκαν με το νομάρχη Τρικάλων Ηλ. Βλαχογιάννη στον οποίο έδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Επίσης, χτες αγρότες έκλεισαν για τρεις ώρες τους δρόμους Λάρισας - Κοζάνης, στον Τύρναβο και Λάρισας - Αγιοκάμπου, στον Πλατύκαμπο.

Στο μεταξύ, εντείνεται καθημερινά το κύμα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες. Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, επισκέφτηκαν το μπλόκο της Νίκαιας αντιπροσωπείες του Δήμου Τυρνάβου, του Συλλόγου Γυναικών Λάρισας, της Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Λάρισας, του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καρδίτσας, του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Λάρισας, των Οργανώσεων του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ στη Θεσσαλία κ.ά.

Επίσης, σε δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα της αγροτιάς ο Δήμαρχος Μητρόπολης Καρδίτσας, που επισκέφτηκε την Κυριακή το μπλόκο της Νίκαιας, επισημαίνει: «O Δήμαρχος Μητρόπολης κ. Γιώργος Γιοβάνης καλεί όλους τους δημότες του Δήμου και του νομού Καρδίτσας, όπως ενισχύσουνε με την παρουσία τους τα μπλόκα των ξεσηκωμένων αγροτών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Αιτήματα που δεν έχουν μόνο στόχο την πρόσκαιρη βελτίωση του εισοδήματός τους, αλλά ταυτόχρονα, αναδεικνύουν την αντιαγροτική πολιτική που χρόνια τώρα εφαρμόζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις που ακολουθούνε άκριτα τις εντολές της ΕΕ και των άλλων ξένων κέντρων εξουσίας.

Να υπάρξουν άμεσα λύσεις από την ελληνική κυβέρνηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες αγρότες και ειδικά οι αγρότες του νομού μας, που έχουνε πρόβλημα επιβίωσης οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιέργεια της γης τους, παραμένοντας στον τόπο που γεννήθηκαν.

Ο Δήμος Μητρόπολης θα συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί στη συνέχιση του αγώνα των αγροτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ