Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ
Υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων

Με το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται να ...συρθούν πίσω από το ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ τη συμμετοχή του κλάδου στην απεργία

Ο υπονομευτικός για τις ανάγκες των εργαζομένων ρόλος που έχουν επιλέξει οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού αναδεικνύεται όσο οι ταξικές δυνάμεις δυναμώνουν την παρέμβασή τους σε κάθε κλάδο, ώστε στις 17 του μήνα οι εργατοϋπάλληλοι να στείλουν ηχηρό μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ οι ταξικές δυνάμεις κατέθεσαν πρόταση συμμετοχής στην απεργία, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρόταση αποφασίζοντας απεργία στις ...16 του Δεκέμβρη και υπονομεύοντας ανοιχτά τη δυνατότητα των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να απαντήσουν με όρους αντεπίθεσης. Αιτιολογώντας την πρότασή τους οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ (που μέχρι πρότινος καλούσαν τους εργαζόμενους σε αναμονή και υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει κλίμα για κινητοποίηση) είπαν ότι ...δεν πρόκειται να συρθούν στην απεργία του ΠΑΜΕ, σε μια απεργία που - όπως ισχυρίστηκαν - αποφασίστηκε στον Περισσό. Την υπονόμευση των συμφερόντων και σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, που συνειδητά έχουν αναλάβει αυτές οι δυνάμεις, αντανακλά άλλωστε και το πλαίσιο με το οποίο εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις. Αποδέχονται, π.χ., ως προϋπόθεση για να αποκτήσει ένας εργαζόμενος το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή εργασία, το να δουλεύει πρώτα με ελαστικές μορφές απασχόλησης (ζητούν, π.χ., το σύστημα προσλήψεων να μείνει κατά 60% από ΑΣΕΠ και 40% από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών - ωρομισθίων)!

Την ίδια ώρα, στο χτεσινό ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) για τις 17 του Δεκέμβρη κι έτσι έχουν τη δυνατότητα οι ΕΛΜΕ με τρίωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) να τη μετατρέψουν σε 24ωρη απεργία. Να σημειώσουμε ότι αυτό γίνεται αυτόματα σε πάνω από 15 ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα (Κεφαλονιάς, Πειραιά, Κέρκυρας, Λακωνίας, Ηλείας, Γ' Αθήνας, Ε' Αθήνας, Γ' Ανατολικής Αττικής, Γ' Δυτικής Αττικής, Δ' Ανατολικής Αττικής, Α' Αθήνας, κ.α.) που έχουν πάρει, ήδη, απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας. Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και αρκετοί σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τόσο σε ΔΟΕ όσο και σε ΟΛΜΕ οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν ότι θα πρωτοστατήσουν για την επιτυχία και οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, καλώντας όλες τις ΕΛΜΕ, σε όλους τους συλλόγους, σε όλα τα σχολεία, σε έκτακτα ΔΣ, έκτακτες ΓΣ κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ