Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κανένας «διάλογος» - όλοι στην απεργία

Ανακοίνωση για τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις αντιασφαλιστικές της θέσεις, με στόχο την καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που παλεύει κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υφαρπάξει με «διαλόγους» τη συναίνεση των εργαζομένων στα αντιδραστικά της σχέδια
Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που παλεύει κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υφαρπάξει με «διαλόγους» τη συναίνεση των εργαζομένων στα αντιδραστικά της σχέδια
Σε ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, όπου στο πλαίσιο του «κοινωνικού διαλόγου» ο υπουργός Απασχόλησης θα παρουσιάσει τις θέσεις για το Ασφαλιστικό, με στόχο να καλλιεργήσει κλίμα δήθεν «εθνικής συναίνεσης» στα αντιδραστικά κυβερνητικά σχέδια, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής γίνεται με θέμα ημερήσιας διάταξης "Ενημέρωση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, στα πλαίσια του Διαλόγου για το Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας". Από τον καθορισμό του θέματος ημερήσιας διάταξης γίνεται προφανές ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής δεν είναι μια συνήθης συνεδρίαση της Επιτροπής για ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό, στις οποίες ποτέ το ΚΚΕ δεν αρνήθηκε να προσέλθει.

Ο καθορισμός του θέματος καθιστά ολοφάνερο ότι η συνεδρίαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου" που χρησιμοποιείται για να επιβληθούν νέες αντιλαϊκές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Οι εργαζόμενοι πλέον από την πείρα τους γνωρίζουν ότι ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος που οργανώθηκε με τη συνενοχή του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι το μέσο που χρησιμοποιήθηκε τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ για να διαμορφώνει το έδαφος κάθε φορά να περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά μέτρα.

Μέσα από τον "κοινωνικό διάλογο", που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προετοιμάζεται το έδαφος για την πιο αποφασιστική προώθηση της "Στρατηγικής της Λισαβόνας" που έχει αποφασισθεί στην ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για παράταση του εργάσιμου βίου, μείωση των συντάξεων και των παροχών υγείας, αποχαρακτηρισμό των βαρέων ανθυγιεινών επαγγελμάτων, προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Αξιοποιεί το έδαφος που δημιούργησαν οι προηγούμενοι αντιλαϊκοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και κυρίως οι νόμοι: Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά.

Και αυτή τη φορά χρησιμοποιούν, όπως και κατά το παρελθόν, την οικονομική κατάσταση των Ταμείων σαν αιχμή εκβιασμών και ψεύτικων διλημμάτων.

Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν φόρους που είναι δυσβάστακτοι και επιπρόσθετα καταβάλλουν υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Συνεπώς καμία ευθύνη δεν έχουν για την κατάσταση των Ταμείων.

Ευθύνη έχουν οι πολιτικές και οι κυβερνήσεις που τροφοδότησαν και τροφοδοτούν με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματίες μέσα από τις νόμιμες απαλλαγές, την καταλήστευση των αποθεματικών και την εισφοροδιαφυγή.

Ευθύνη έχουν οι πολιτικές και οι κυβερνήσεις που καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την υποαπασχόληση και χρησιμοποιούν την μαύρη ανασφάλιστη εργασία ως μέσο ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ αντιτάσσεται αποφασιστικά σε κάθε περίπτωση επιβολής νέων αντιασφαλιστικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αντιτάσσεται σε κάθε απόπειρα αύξησης των ορίων ηλικίας και μείωσης των συντάξεων.

Γι' αυτό δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε προσχηματικούς "κοινωνικούς διαλόγους" που χρησιμοποιούνται ως μέσο για την εξουδετέρωση των αντιστάσεων των εργαζομένων. Και, συνεπώς, δε θα πάρει μέρος ούτε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην αφήσουν μέρα να πάει χαμένη. Να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Να στηρίξουν την απεργία της 17 του Δεκέμβρη. Να παρεμποδίσουν και να αποτρέψουν τα νέα αρνητικά μέτρα που έρχονται. Να διεκδικήσουν την επιστροφή όλων των κλεμμένων, τη διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Σε κανένα δε χρωστούν, να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Αυτές τις αρχές και στόχους υπηρετεί και η πρόταση νόμου που επανακατέθεσε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με θέμα τη "Διασφάλιση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων".

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ απευθύνεται πριν από όλα στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία και τους καλεί να τη διεκδικήσουν με τους αγώνες τους και με τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ