Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Υποσχέσεις με φόντο τις περικοπές

Υποσχέσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών καθώς και των αναδρομικών των νοσοκομειακών γιατρών έδωσε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στην οποία συμμετείχαν και Επιτροπές της ΕΙΝΑΠ από νοσοκομεία που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για το παραπάνω θέμα.

Ο Ν. Πολύζος είπε ότι με την ψήφιση της σχετικής διάταξης στη Βουλή θα στείλει και την απαραίτητη εγκύκλιο ώστε να εκδοθούν τα απαραίτητα εντάλματα και να πληρωθούν οι γιατροί καθώς - σε αρκετά νοσοκομεία - τους χρωστούν τις εφημερίες απ' το Σεπτέμβρη, ενώ σε όλα τα νοσοκομεία οφείλουν τα αναδρομικά με βάση το νέο μισθολόγιο των γιατρών. Συνολικά, όπως ανέφερε στη συνάντηση ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, για το 2009 θα χρειαστούν 456 εκατ. ευρώ για τις εφημερίες. Ετσι έμεινε αναπάντητο το ερώτημα πώς η κυβέρνηση ενέγραψε στον προϋπολογισμό του 2010 το ποσό των 395 εκατ. ευρώ όταν με τους μετριότερους υπολογισμούς χρειάζονται 470 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, με τα κονδύλια που εγκρίνει η κυβέρνηση προκύπτει μια μείωση κατά 13,4% των κονδυλίων για τις εφημερίες για το 2010.

Επίσης, αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα αν η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της γενικότερης φορολογικής αλλαγής, θα αλλάξει και το σύστημα φορολόγησης των εφημεριών όπως θεσπίστηκε με τον τελευταίο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ