Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί η επίθεση στο ΚΚΕ;

Oλο και πιο πολύ πληθαίνουν οι ενδείξεις-αποδείξεις πως οι αντικομμουνιστικές επιθέσεις εκπορεύονται από το κυβερνητικό κόμμα. Στελέχη του το έχουν εκφράσει σε of the record συζητήσεις με δημοσιογράφους λίγο πριν τις ευρωεκλογές, ότι απ' αυτούς ξεκίνησε η βρώμικη επίθεση για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Μόνο που είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Τότε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έθετε δημόσια το ζήτημα πως το ξεπέρασμα της κρίσης τους απαιτεί τακτική που να ξανακερδίσει τις χαμένες προς το ΚΚΕ δυνάμεις. Στόχος, η με κάθε μέσο, ακόμη και με βρώμικο, όπως αποδεικνύεται έκτοτε, μείωση του ΚΚΕ. Προσέχτε, χτύπημα του ΚΚΕ, γιατί - έλεγαν - αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας, κερδίζοντας τη ΝΔ. Δεν έθεταν στόχο να κερδίσουν δυνάμεις από τη ΝΔ.

Εκτοτε έδωσε τα πειστήρια, ως φορέας των αντιΚΚΕ επιθέσεων. Με ομολογίες από την εισηγητική έκθεση, η οποία συντάχθηκε από την Τ. Αντωνίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που προσυπογράφηκε από την ηγετική ομάδα του, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, και όπου αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ είναι μέρος του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που βιώνει βαθιά κρίση». Το ΚΚΕ είναι «μέρος του οικονομικού - πολιτικού συστήματος... είναι μέρος της ηθικής κρίσης του πολιτικού συστήματος». Γι' αυτό και η επίθεση για τα οικονομικά του ΚΚΕ όταν, την ίδια περίοδο, βοούσε ο τόπος λόγω ομολογίας του Τσουκάτου για χρηματισμό του ΠΑΣΟΚ από τη «Ζήμενς». Την ίδια περίοδο που έγραφαν μέλη και οπαδούς, με το δέλεαρ πιστωτικής κάρτας με φτηνό επιτόκιο, στέλνοντας ανθρώπους στο ζυγό του τραπεζικού κεφαλαίου, λειτουργώντας ως μεσάζοντες και ντίλερ του, ομολογώντας ότι μέσω αυτής της συναλλαγής θα εξοικονομήσουν χρήμα για τη δράση τους.

Με αφορμή το διάλογο για το Ασφαλιστικό

Ετσι και τη βδομάδα που πέρασε, με αφορμή το διάλογο για το Ασφαλιστικό, το μπλοκάρισμα της έναρξής του την πρώτη μέρα από το ΠΑΜΕ για να σηματοδοτήσει ότι συνωμοτούν για το πόσο θα «σφάξει ο Πρoκρούστης των συνεταίρων κυβέρνησης - ΣΕΒ - εργατοπατέρων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ» τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και την προτροπή του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για «πόλεμο στον πόλεμο της πλουτοκρατίας» ξεσήκωσαν σφοδρό αντικομμουνιστικό πόλεμο.

Τα αστικά ΜΜΕ αναμάσησαν την προπαγάνδα που πέρασε η κυβέρνηση, μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού το βράδυ που στη Βουλή συζητούνταν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ότι το ΚΚΕ έκανε περισσότερες κινητοποιήσεις απ' ό,τι τα πεντέμισι προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσε η ΝΔ. Θα μπορούσε κανείς να ξεμπερδέψει με την άθλια προπαγάνδα που αναπαράγουν οι φυλλάδες των αστών, σημειώνοντας ότι πράγματι στο αρχείο τους δεν υπάρχει καμιά σχεδόν κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Γιατί, απλά, δεν τις κατέγραψαν ποτέ. Οταν το ταξικό κίνημα διοργάνωνε συλλαλητήρια και απεργίες, αποκλεισμούς και καταλήψεις, τοπικές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις για κάθε μικρό και μεγάλο θέμα, όταν τα ταξικά συνδικάτα αντιπάλευαν το νόμο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, το νόμο Πετραλιά, τους «κοινωνικούς» διαλόγους στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου, το χτύπημα των συμβάσεων, τις ανατροπές σε Υγεία και Παιδεία, οι αστικές εφημερίδες και τα άλλα Μέσα έκαναν πως δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν. Κι αυτό βόλευε εξίσου την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ακριβώς επειδή οι κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος ξεσκεπάζουν και αντιπαλεύουν την ενιαία στρατηγική τους.

Στη συνέχεια ο Α. Λοβέρδος μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ξέσπασε σε αντικομμουνιστικό ντελίριο γιατί το ταξικό κίνημα και οι κομμουνιστές διαταράσσουν την «εργασιακή ειρήνη», ενώ υποστήριξε ότι το ΚΚΕ θέλει τη διατήρηση των προβλημάτων για το Ασφαλιστικό, ενώ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σχολίασε ότι «υπάρχει και όριο», αποδίδοντας στο ΚΚΕ τον παράγοντα που θα αναγκάσει την κυβέρνηση «να κατεβάσει τα ΜΑΤ». Δηλαδή, για να περάσει τις αντιασφαλιστικές ανατροπές ή κάθονται ήσυχοι οι εργαζόμενοι ή θα τις επιβάλουμε με τη βία, και θα κατηγορήσουμε γι' αυτό το ΚΚΕ.

Αλλά τη βρώμικη δουλειά την κάνουν οι πρόθυμοι και εντεταλμένοι δημοσιογράφοι με κατασκευασμένα ρεπορτάζ ή με αλχημείες ελλείψει επιχειρημάτων προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση και το σύστημα. Με σημαιοφόρο το γνωστό για τη συνηθισμένη του μέθοδο παρέμβασης στα εσωτερικά κομμάτων δημοσιογραφικό συγκρότημα. Σε όλη την ιστορία της ύπαρξής του. Ετσι, τα κυβερνητικά επιτελεία δίνουν τη γραμμή της αντιΚΚΕ προπαγάνδας και τα ΜΜΕ έχοντας πρόθυμους και ταγμένους γι' αυτό «δημοσιογράφους» κάνουν τη «δουλειά».

Οι εφημερίδες του «συγκροτήματος» στο «κόλπο»

Ο Πρετεντέρης του «Βήματος» προσπάθησε να αποδείξει ότι για την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στο «διάλογο» της απάτης για το Ασφαλιστικό φταίει το ...Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ και η κυβέρνηση Τζαννετάκη! Ανοησίες του αρθρογράφου; `Η σκόπιμες αρλούμπες με χρήση μαύρης και ανιστόρητης προπαγάνδας ενάντια στο ΚΚΕ για να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του; Πες πες, κάτι θα μείνει. Μόνο που αυτός είναι γκαιμπελισμός.

Και συνεχίζει ο Πρετεντέρης: «Μόνο που εκεί ακριβώς εντοπίζεται το ''πρόβλημα ΚΚΕ''. Δεν είναι ότι έχει απόψεις, οι οποίες συμβαίνει να αποδοκιμάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού - από το 92,5% στις τελευταίες εκλογές... Είναι ότι θέλει να επιβάλει τις απόψεις αυτές στους υπολοίπους. Πώς; Με κάτι δασύτριχες αρλούμπες ως ιδεολογικό περίβλημα. Στο όνομα μιας υποθετικής εκπροσώπησης κάποιων ταξικών συμφερόντων, τη στιγμή που καμία τάξη της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει αναθέσει κατά πλειοψηφία την εκπροσώπησή της στο ΚΚΕ. Αλλά κυρίως με τη φασαρία, με τη φωνή και με το ζόρι. Με άλλα λόγια, το ''πρόβλημα ΚΚΕ'' δεν είναι οι λύσεις που προτείνει αλλά ότι το ίδιο αποτελεί πρόβλημα στο οποίο χρειάζεται μια λύση. Διότι, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, αυτό το πρόβλημα αρχίζει να έχει κοινωνικό κόστος το οποίο πληρώνουμε όλοι».

Εδώ ο δημοσιολόγος δεν αντέχει ούτε αυτή την αστική δημοκρατία της οποίας είναι θιασώτης. Του φαίνεται παράξενο να θέλει ένα κόμμα να γίνουν οι θέσεις του πλειοψηφία! Λες και το ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζει, δεν επιδιώκει με το έτσι θέλω να επιβάλει τις απόψεις του... Με τη βία του κράτους μάλιστα. Αλλά δεν αντέχει το ΚΚΕ! Δεν το χωρά ο νους του. Γιατί τη «δημοκρατία» τους τη θέλουν ως εκεί που δεν αμφισβητούνται τα ιερά και τα όσια της εκμετάλλευσης, της ύπαρξης και της διαιώνισης του πλούτου για τους λίγους και της φτώχειας για τους πολλούς.

Ο ίδιος γράφει στη συνέχεια ότι οι απόψεις του ΚΚΕ «αποδοκιμάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού - από το 92,5% στις τελευταίες εκλογές». Πώς γίνεται τότε να αποτελεί πρόβλημα για μια δημοκρατική κοινωνία, όπως λέει, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που «να έχει κοινωνικό κόστος το οποίο πληρώνουμε όλοι»; Πώς γίνεται το ΚΚΕ, ένα τίποτα, να τους παιδεύει τόσο ώστε ο δημοσιολόγος να το ανάγει σε «πρόβλημα στο οποίο χρειάζεται μια λύση»; Κι αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε γιατί το «Βήμα» φτάνει μέχρι να προβάλλει την άποψη ότι πρέπει αποφασιστικά να απαλλαγούμε από το «πρόβλημα» που λέγεται ΚΚΕ; Ποιος σε ποιον δίνει γραμμή;

Τα κατά παραγγελία σενάρια

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η κυρία Κεχαγιά των «Νέων» γράφοντας ως ρεπορτάζ μυθεύματα, στοχοπροσηλωμένα, όχι βγαλμένα από το κεφάλι της αλλά δοσμένα από τα κυβερνητικά επιτελεία. Τι έγραψε; «Η φράση "θα τους αλλάξουμε τα φώτα" αποδίδεται σε κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ και ελέχθη στη διάρκεια συνεδρίασης έκτακτου Πολιτικού Γραφείου που συγκλήθηκε στον Περισσό αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα του Ασφαλιστικού... Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου αποφασίστηκε τα επόμενα βήματα να σχεδιαστούν από ομάδα αποτελούμενη από τα μέλη του οργάνου Κώστα Παρασκευά, Δημήτρη Αρβανιτάκη, Γ. Μαρίνο και Δημήτρη Κουτσούμπα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ακολούθως τις προτάσεις τους σε σχέση με τις μορφές που θα έχει ο ασφαλιστικός "πόλεμος" του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Γόντικα».

Για να πει τι; Οτι αυτό που το ΚΚΕ λέει ανοιχτά και κάνει πάντα, να καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών τους που τις σφαγιάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, στηριγμένοι στην πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, και να δρα σ' αυτή την κατεύθυνση, το ΚΚΕ το αποφάσισε τώρα που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Ναι, ο λαός πρέπει «να τους αλλάξει τα φώτα» και αυτό λέμε ανοιχτά, αλλά και «να μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί», και αυτό το λέμε. Και θα συνεχίσουμε και να το λέμε και να το κάνουμε με την ακούραστη δράση μας. Για να αντεπιτεθεί ο λαός.

Αλλά η κυρία Κεχαγιά, κάνοντας ρεπορτάζ με τα μυθεύματα περί «σχεδιασμού» σε συνεδρίαση του ΠΓ, που παρουσιάζει ως πληροφορίες της και μάλιστα από στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ τις έχει πάρει για να κατασκευάσει το δήθεν ρεπορτάζ της από τα κυβερνητικά επιτελεία, επιδιώκει να παρουσιάσει ως αληθοφανή την ΠΑΣΟΚική, και εδώ που τα λέμε προβοκατόρικη προπαγάνδα, ότι το ΚΚΕ επί ΝΔ δεν έκανε κινητοποιήσεις. Τώρα με το ΠΑΣΟΚ δρα αντικυβερνητικά. Οτι το ΚΚΕ είναι αντιΠΑΣΟΚ και όχι υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων κόντρα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - κεφάλαιο. Νομίζει πως με το ψέμα των κυβερνητικών επιτελείων που αναπαράγει θα γίνει αληθινό το ρεπορτάζ. «Μαστορική» η προσπάθεια, αλλά ατυχής. Γιατί είναι ανοιχτή και δημόσια η πολιτική δράση του ΚΚΕ και δε χρειάζεται τα μυστήρια των μυθευμάτων της για να ανακαλύψει κανείς ότι το ΚΚΕ έχει στρατηγική αντιπαράθεση με το κεφάλαιο, με την πολιτική της πλουτοκρατίας, είτε την υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ. Το είχε διακηρύξει και πριν τις εκλογές. Οτι θα φέρουν θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση βγει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. Και ότι ο λαός πρέπει δυνατός να βγει στους δρόμους του αγώνα για το δίκιο του.

Αλλά είχε και συνέχεια η υπόθεση των κατασκευασμένων προβοκατόρικων δημοσιευμάτων σε βάρος του ΚΚΕ, από τη «Νίκη», που παρουσίασε μυθεύματα και κατασκευασμένες «πληροφορίες», τις οποίες έδωσε ο ΣΥΝ (αυτό είναι επιβεβαιωμένο ότι ο ΣΥΝ τις έδωσε, για να δώσει εξετάσεις πρόθυμου στο ΠΑΣΟΚ με αντιΚΚΕ προπαγάνδα), δημιουργώντας εντυπώσεις για δήθεν τριβές στο εσωτερικό του ΚΚΕ. Το περισπούδαστο σχόλιο της εφημερίδας ανέφερε:

«Εδώ και κάμποσα χρόνια, στον ΣΥΝ ψάχνουν κάποια χαραμάδα εσωτερικής πληροφόρησης για τα εσωκομματικά τεκταινόμενα στο ΚΚΕ. Οι περισσότερες "πηγές" που είχαν, αποδείχθηκαν αναξιόπιστες. `Η, εν πάση περιπτώσει, τα όσα μετέφεραν ως ασφαλή ενημέρωση δεν επαληθεύτηκαν. Ξαφνικά, χτες, στελέχη της Κουμουνδούρου άρχισαν να επικαλούνται "δημοσιογραφικές" πληροφορίες, που φέρουν τον βουλευτή Γ. Μαυρίκο να ηγείται οπορτουνιστικής φράξιας για την αποδόμηση της "σκληρής γραμμής" του Περισσού. Και τα έλεγαν σοβαρά, παρότι δεν έδειχναν να πιστεύουν ότι θα δρομολογηθούν οι "εξελίξεις", που τόσο ποθούν. Δηλαδή, να εκδηλωθεί κάποια εστία δημόσιας αμφισβήτησης!».

Ομολογία Λοβέρδου

Στην εκφυλισμένη προπαγάνδα τους, αντανακλάται ο φόβος που τρέφει η αστική τάξη για τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όταν δέσουν την πείρα τους με την αντιμονοπωλιακή στρατηγική του ΚΚΕ, για τη δυναμική που έχει αυτή η στρατηγική. Ξέρουν επίσης καλά πως αυτό γίνεται πολλαπλάσια επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους, όσο επιβεβαιώνεται αυτό που μόνο το ΚΚΕ λέει: Οτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι στρατηγικά ίδιοι. Ξέρουν ότι αυτή η θέση και γενικότερα οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο λαό και ότι η επιρροή του ξεπερνάει κατά πολύ την εκλογική του δύναμη. Ξέρουν επίσης καλά πως η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, όπως και σε κάθε αστικό κόμμα, μπορεί να γίνει στάχτη για το ίδιο και την αστική πολιτική, επειδή ακριβώς εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική. Κανείς δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ για να απολύσει μονομιάς 30.000 εργαζόμενους. Ούτε το ψήφισε για να σφαγιάσει το Ασφαλιστικό. Ξέρουν πως η δυσαρέσκεια μπορεί να φουντώσει απότομα.

Εδώ είναι που ο φόβος τους μεγαλώνει. Επειδή επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ, που πολύ πριν τις εκλογές έλεγε ότι, είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ έρθουν στην κυβέρνηση, το μόνο σίγουρο είναι η νέα αντιλαϊκή λαίλαπα. Και ανησυχούν σοβαρά επειδή το ΚΚΕ έχει την ικανότητα να συσπειρώνει στους αγώνες δυσαρεστημένα από την κυβερνητική πολιτική λαϊκά στρώματα, κόντρα σ' αυτή την πολιτική. Ξέρουν καλά ότι για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, πρέπει να αποδυναμωθεί ο στρατηγικός αντίπαλος, που δεν είναι άλλος από το ΚΚΕ.

Ξέρουν ότι, αντικειμενικά, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί όξυνση στη ζωή μεγάλων τμημάτων των λαϊκών στρωμάτων, ότι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όφελος του κεφαλαίου για την έξοδο από την κρίση, σημαίνει εν δυνάμει συνθήκες ανάπτυξης της ταξικής πάλης. Αυτό θέλουν να αποτρέψουν, όπως και τη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων στο ΚΚΕ και τη συμμετοχή τους στην πάλη. Δυνάμεις οι οποίες συνειδητοποιούν την αντιδραστικότητα της κυβερνητικής πολιτικής και ας ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.Φαίνεται όμως πως βρίσκονται σε μεγάλα ζόρια και πονοκεφαλιάζουν με το ΚΚΕ. Το ομολόγησε ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ». Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη βδομάδα πιέστηκα πολύ από δύο πλευρές. Η μια πλευρά ήταν η Αριστερά, η οποία πίεσε πολύ και θα πιέσει. Ο στόχος είναι, του ΚΚΕ τουλάχιστον είναι καταφανής, πιέζει, δεν μπαίνει στο διάλογο, σέρνει τον ΣΥΝ και μετά θα επιδιώξουν να σύρουν και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ για να ακυρώσουν την προσπάθειά μας στο Ασφαλιστικό». Τι ομολογεί; Οτι ο πραγματικός φόβος της κυβέρνησης είναι να της γυρίσουν την πλάτη οι άνθρωποι του μόχθου που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, έχοντας αυταπάτες και τρέφοντας κάποιες ελπίδες και τώρα αντιλαμβάνονται το βαθιά ταξικό χαρακτήρα των μέτρων που προωθεί. Ξέρουν ότι ο λαός θα αρχίσει να καταλαβαίνει τι καπνό φουμάρει και η νέα κυβέρνηση και φοβούνται το ταξικό εργατικό κίνημα και τη δυναμική της στρατηγικής του ΚΚΕ. Το ενιαίο μέτωπο του λαού είναι που θα τους κάνει το βίο αβίωτο...


Ι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ