Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10540

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαχητικό και αισιόδοξο κάλεσμα στο λαό

Την Τρίτη 1η του Δεκέμβρη το τυπικό ξεκίνημα της φετινής μάχης για την υπερκάλυψη των πλάνων


ΣΕΛ.  3
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ»
Η οικονομική κρίση και οι ενδοαστικές αντιθέσεις

Αρθρο της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ

Η νέα επίθεση, που έχουν εξαπολύσει ενάντια στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ, με τη συμφωνία της ΝΔ, είναι καθολική. Καθολική πρέπει να είναι και η αντεπίθεση της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, της νεολαίας και των γυναικών από τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα. Ο,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά δικαιώματα μπαίνει στην κλίνη του Προκρούστη. Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες βάζουν πλάτη για την προώθηση των αντιασφαλιστικών σχεδίων σε όφελος του κεφαλαίου. Στην ίδια ρότα, καπιταλιστές και κυβέρνηση επιδιώκουν μείωση του εργατικού, του λαϊκού εισοδήματος, τόσο με την επιβολή εισοδηματικής πολιτικής και συλλογικών συμβάσεων που θα καθιερώνουν μισθούς και μεροκάματα πείνας, όσο και με φόρτωμα των βαρών της κρίσης στο λαό. Η ενιαία απάντηση με ταξική αντεπίθεση είναι επιβεβλημένη. Και πρέπει να εκφραστεί με την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη, που κάλεσε το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας.


ΣΕΛ.  5,   8  -  10,   12,   16  -  17

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φόρος τιμής στον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944

Εχει καταταχτεί αμετάκλητα στις μεγάλες ώρες της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Ζωντανό παραμένει το πύρινο σύνθημα: «Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα». Η ΚΟΑ του ΚΚΕ τιμά το Δεκέμβρη του '44 με εκδήλωση που θα γίνει στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, το Σάββατο 5 του Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ. με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟΑ.


ΣΕΛ.  15


Προσφορές

Ο σ. Γ. Κ. προσφέρει 3.000 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ προσφέρει 1.500 ευρώ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ, από τη Λικοτινάρα Αποκορώνου Χανίων, πρόσφερε 1.000 ευρώ.11η ΔΙΕΘNHΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Κοινή Ανακοίνωση των κομμάτων

ΣΕΛ.  13
ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΓΡΙΠΗΣ
Να ξεκαθαρίσουμε τις σκόπιμες συγχύσεις

ΣΕΛ.  20  -  21
ΕΕ
Εκπαίδευση - «υποκατάστημα» των επιχειρήσεων

ΣΕΛ.  22  -  23


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org