Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εν μέσω αντεγκλήσεων αρχίζει η πανελλαδική σύσκεψη

Εντονη δυσαρέσκεια για τη διαδικασία, αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμοί

Εν μέσω αντεγκλήσεων και με διάχυτη τη δυσαρέσκεια στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζουν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες της Πανελλαδικής του Σύσκεψης. Ο στόχος της οργανωτικής ανασυγκρότησης δεν υφίσταται πλέον, λόγω διαφωνιών ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το περιεχόμενο και την κατεύθυνση. Κοινή εισήγηση από τη Γραμματεία δε θα υπάρξει, αφού δε στάθηκε δυνατό να διαμορφωθεί ένα συνθετικό κείμενο. Οι εργασίες της συρρικνώθηκαν στη μία ουσιαστικά μέρα, αντί για τρεις που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, αφού σήμερα το απόγευμα θα παρουσιαστούν οι οργανωτικές προτάσεις των συνιστωσών. Τέλος, το Σώμα δε στάθηκε δυνατό να αποτελείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους και δεν έχει δικαίωμα ψήφου και έγκρισης κάποιας από τις προτάσεις.

Ολα αυτά έχουν διαμορφώσει κλίμα έντασης, που αναμένεται να εκφραστεί στις εργασίες της Σύσκεψης, ενώ πολλοί αναμένουν την παρέμβαση του Αλ. Αλαβάνου, πιθανότατα αύριο. Χτες, το ΔΗΚΚΙ κατήγγειλε «αποπροσανατολισμό της συζήτησης» και ότι «παραμένει και συντηρείται η κατάσταση της διαμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως ψηφοδέλτιο με όλα τα αρνητικά που αυτή επισύρει στη λειτουργία και τη δράση του και τελικά την εξ αντικειμένου επικράτηση του ισχυρότερου από τις δυνάμεις που τον αποτελούν». Παρέμβαση ενόψει της Σύσκεψης έκανε και η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ, με δηλώσεις προβεβλημένων στελεχών της, προειδοποιώντας την αντιπροσωπεία του κόμματος που θα πάρει μέρος να μη διανοηθεί να υποχωρήσει απ' την απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Ο Φ. Κουβέλης, με δήλωσή του, ζήτησε «η πραγματικότητα των μεγεθών να σέβεται τον πλουραλισμό και ο πλουραλισμός να σέβεται την πραγματικότητα των μεγεθών». Ο ίδιος κάλεσε την «ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά» να μείνει συνεπής στην τακτική της προγραμματικής αντιπολίτευσης. Ο Σπ. Λυκούδης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, με δήλωσή του, υπενθυμίζει την πρόσφατη απόφαση της ΚΠΕ, αναφέροντας ότι η «Ανανεωτική Πτέρυγα» τη σέβεται, αν και διαφωνεί, γιατί αποτελεί «κόκκινη γραμμή πέραν της οποίας δεν πάμε», καλώντας και την πλειοψηφία να κάνει το ίδιο.

Ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ, στον ρ/σ «Κανάλι 1» κατήγγειλε ότι «η αυτοτέλεια του ΣΥΝ τίθεται υπό διαπραγμάτευση μέσα από ένα οδοιπορικό οργανωτικών ρυθμίσεων και συνεχών μετατοπίσεων από την πολιτική συμμαχία κομμάτων και κινήσεων σε ενιαίο κόμμα». Να σημειωθεί, τέλος, ότι αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΝ η σκέψη της ηγεσίας του να στηρίξει τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το «Δίκτυο» για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Ο Δ. Χατζησωκράτης δήλωσε επ' αυτού «η συμμετοχή μας ως ΣΥΝ, σε συγκέντρωση που διοργανώνει το Δίκτυο με συμμετοχή υπεραριστερών και άλλων οργανώσεων, με άγνωστο περιεχόμενο και κυρίως με άδηλη στόχευση, πρέπει να αποφευχθεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεταμένες οι σχέσεις εντός του ΣΥΝ(2010-02-23 00:00:00.0)
Προς έκτακτο συνέδριο με πολλές αντιδράσεις(2010-01-28 00:00:00.0)
Συνεχείς τριβές και αντιπαραθέσεις(2009-08-06 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση για τα αξιώματα(2009-03-11 00:00:00.0)
Μία από τα ίδια στη συνεδρίαση της ΚΠΕ(2007-07-03 00:00:00.0)
Συνέδριο στα μέσα Μάρτη(2007-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ