Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 65 χρόνια από το Δεκέμβρη του '44

Το Σάββατο 5 του Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

«Αθάνατος ο ηρωικός Δεκέμβρης του 1944», γράφει η αφίσα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που εικονογραφείται με δυο θρυλικές φωτογραφίες από τη «Ματωμένη Κυριακή»
«Αθάνατος ο ηρωικός Δεκέμβρης του 1944», γράφει η αφίσα της ΚΟΑ του ΚΚΕ, που εικονογραφείται με δυο θρυλικές φωτογραφίες από τη «Ματωμένη Κυριακή»
«Το ΚΚΕ τιμά την ΕΑΜική Αντίσταση. Τιμά το Δεκέμβρη 1944. Τιμά το ΔΣΕ. Και ταυτόχρονα αντλεί διδάγματα από τα λάθη που έγιναν στη στρατηγική του Κόμματος. Βγάζει συμπεράσματα, που βοηθούν την ισχυροποίηση της πάλης σήμερα. Το κυριότερο: Ανάμεσα στην αστική και στην εργατική εξουσία δε μεσολαβεί άλλη. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας 1941-44 έπρεπε να συνδυαστεί και να μετεξελιχθεί σε πάλη για την εργατική εξουσία. Μόνο με αυτήν τη γραμμή θα διαμορφωνόταν μεγάλη πιθανότητα να νικήσει ο λαός. Η πολιτική της "ομαλής δημοκρατικής εξέλιξης" και της "εθνικής ενότητας" αποδείχθηκε καταστροφική.

Κατά τους αστούς, ο Δεκέμβρης ήταν μια "κομμουνιστική στάση" και μια επιλογή "εθνικού διχασμού"! Κατά τους οπορτουνιστές, που συνηθίζουν να ασελγούν επί των λαϊκών αγώνων που υπερβαίνουν το αστικό πλαίσιο, ο Δεκέμβρης ήταν ένας ακατανόητος τυχοδιωκτισμός! Ο Δεκέμβρης κατατάσσεται αμετάκλητα στις μεγάλες ώρες της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, στις κορυφαίες φάσεις της πορείας του λαϊκού μας κινήματος, κατά τον εικοστό αιώνα.

Οσα κι αν γραφτούν εναντίον του Δεκέμβρη, κατευθυνόμενα ή ανιστόρητα, θα μένει ζωντανό το πύρινο σύνθημα του πανό που κρατούν οι μαυροφορεμένες κοπέλες της ιστορικής φωτογραφίας: "Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"».

Το παραπάνω απόσπασμα από το τετρασέλιδο φυλλάδιο που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, δίνει μεστά το περιεχόμενο και τα μηνύματα των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Σάββατο, 5 του Δεκέμβρη, για να τιμήσει τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό στις 6.30 μ.μ. με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό αφιέρωμα. Την ίδια μέρα, διοργανώνεται εκδήλωση στις 11 π.μ. στα «Προσφυγικά» της Λ. Αλεξάνδρας, κατά την οποία θα τοποθετηθεί τιμητική στήλη για τους μαχητές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ που πολέμησαν ενάντια στην αστική τάξη και στον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό.

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καθώς και τα μέλη και τους φίλους της Αντίστασης να παρευρεθούν στις δύο εκδηλώσεις που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ