Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάντα τα ίδια κόλπα με το Ασφαλιστικό...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ε, ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ που πέφτει για το Ασφαλιστικό! Από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις...

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που - γεμάτος κατανόηση- δικαιολόγησε την ανησυχία του κόσμου για το ότι όταν ανοίγει θέμα με το Ασφαλιστικό μπορεί να είναι και για ...κακό.

Μετά ήρθαν τα πρωτοκλασάτα στελέχη και οι βουλευτές, που μας λένε πως όλα γίνονται για τη ...βελτίωση των όρων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, που - όπως είπε χτες- δεν κάνει «δίκη προθέσεων» και το τι θέλει η κυβέρνηση θα φανεί στην πράξη.

Προσθέστε και τους παμμέγιστους αναλυτές τηλεοράσεων και ραδιοφώνων, που έχουν αποφασίσει πως ένας διάλογος για το Ασφαλιστικό είναι απαραίτητος εδώ και τώρα.

Κι εμείς ρωτάμε πολύ απλά: «Ανοιξε» ποτέ συζήτηση ή ξέσπασε θόρυβος για το Ασφαλιστικό τα τελευταία 20 χρόνια και αυτό να ήταν για καλό;

Από τους νόμους Σουφλιά, περάσαμε στις προτάσεις Γιαννίτση και τους νόμους Ρέππα, για να συνεχίσει η ιστορία με το νόμο Πετραλιά. Δηλαδή, γιατί να είναι διαφορετικός ένας επικείμενος ...νόμος Λοβέρδου;

Και το πρόβλημα δεν είναι ότι αθροίζονται νομοθεσίες με ονόματα υπουργών. Το πρόβλημα είναι ότι αποσαθρώνεται ολοένα και περισσότερο η Κοινωνική Ασφάλιση.

Οσο για τα ...κολπάκια των εκάστοτε κυβερνώντων, κι αυτά τα έχουμε μάθει καλά. Οι ρυθμίσεις θα αφορούν τις τάδε ή τις δείνα ηλικίες, εκείνους ή τους άλλους κλάδους κ.λπ...

Ξεχάστε το, ό,τι δουλειά κι αν κάνετε, όσο χρόνων κι αν είστε. Στην ...πληρωμή της κρίσης δε σκοπεύουν να κάνουν εξαιρέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους. Μας θέλουν όλους.

Μόνο που μας θέλουν άβουλους και «συνδιαλεγόμενους». Γι' αυτό πρέπει να μας βρουν αποφασισμένους και αγωνιζόμενους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ