Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΑΘΛΙΟ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟ
Χτυπούν το Κόμμα, στοχεύουν το εργατικό κίνημα

Τα χυδαία σχόλια και «ρεπορτάζ», που αναπαράγονται και σε εφημερίδες της «παράγκας», δεν πρόκειται να πλήξουν στο ελάχιστο το ΚΚΕ και τους δεσμούς του με τους εργαζόμενους

Με ένα νέο προβοκατόρικο δημοσίευμα σε βάρος του ΚΚΕ, η εφημερίδα της «παράγκας», «Νίκη», παρουσιάζει μυθεύματα και κατασκευασμένες «πληροφορίες» για να πλήξει το Κόμμα και να δημιουργήσει εντυπώσεις για δήθεν τριβές στο εσωτερικό του. Το χυδαίο και πέρα από κάθε δεοντολογία σχόλιο στο χτεσινό οπισθοσέλιδο της εφημερίδας αναφέρει επί λέξει:

«Εδώ και κάμποσα χρόνια, στον ΣΥΝ ψάχνουν κάποια χαραμάδα εσωτερικής πληροφόρησης για τα εσωκομματικά τεκταινόμενα στο ΚΚΕ. Οι περισσότερες "πηγές" που είχαν, αποδείχθηκαν αναξιόπιστες. `Η, εν πάση περιπτώσει, τα όσα μετέφεραν ως ασφαλή ενημέρωση δεν επαληθεύτηκαν. Ξαφνικά, χτες, στελέχη της Κουμουνδούρου άρχισαν να επικαλούνται "δημοσιογραφικές" πληροφορίες, που φέρουν τον βουλευτή Γ. Μαυρίκο να ηγείται οπορτουνιστικής φράξιας για την αποδόμηση της "σκληρής γραμμής" του Περισσού. Και τα έλεγαν σοβαρά, παρότι δεν έδειχναν να πιστεύουν ότι θα δρομολογηθούν οι "εξελίξεις", που τόσο ποθούν. Δηλαδή, να εκδηλωθεί κάποια εστία δημόσιας αμφισβήτησης!».

Ο μύχιος πόθος τους

Αφήνουμε για την ώρα κατά μέρος το ότι η εφημερίδα επικαλείται σαν πηγή τον ΣΥΝ, γεγονός που νομιμοποιεί τον καθένα να συμπεράνει ότι στελέχη του ενδεχόμενα να καταφεύγουν σε τέτοιες αθλιότητες και να αξιοποιούν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τις εφημερίδες της «παράγκας» για να χτυπήσουν το ΚΚΕ, επειδή αυτό εξυπηρετεί το αστικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο όλοι μαζί ομνύουν. Αλλωστε, οι οπορτουνιστές διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην αντιΚΚΕ επίθεση και μ' αυτό το στόχο αποτελούν καλό εργαλείο για το σύστημα, πολύ περισσότερο για το ΠΑΣΟΚ.

Στην ουσία της υπόθεσης: Είναι φανερή η προσπάθεια της εφημερίδας, στο πλαίσιο του γενικότερου καταμερισμού, να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι ναυαρχίδες της αστικής δημοσιογραφίας, που με κατασκευασμένα ρεπορτάζ, τύπου Κεχαγιά στα «Νέα» και Παπούλια στην «Ελευθεροτυπία», επιτίθενται ύπουλα και χυδαία στο ΚΚΕ, επικαλούμενοι «πληροφορίες» και στοιχεία ανύπαρκτα. Στόχος αυτών των δημοσιευμάτων και κατ' επέκταση της αστικής τάξης, τα συμφέροντα της οποίας υπηρετούν, είναι να δημιουργήσουν στους εργαζόμενους και το λαό την υπόνοια ότι «κάτι συμβαίνει στο ΚΚΕ» και πως η στρατηγική του αμφισβητείται από μερίδα στελεχών του.

Αυτός είναι και ο μύχιος πόθος τους: Από τη μια, να καλλιεργήσουν την αμφιβολία στις λαϊκές συνειδήσεις για την πολιτική του Κόμματος και, από την άλλη, να ασκήσουν πίεση, ώστε το ΚΚΕ να βάλει νερό στο κρασί του, να υποχωρήσει από την αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική στρατηγική του, να βάλει πλάτη στο δικομματισμό και την πολιτική του κεφαλαίου που αυτός υπηρετεί.

Τους τρομάζει η δύναμη των εργαζομένων

Τους τρομάζει το γεγονός ότι παρά την οργανωμένη και με ενιαία «επιχειρήματα» αντιΚΚΕ επίθεση, όχι μόνο δεν μπορούν να πλήξουν το Κόμμα και να το περιχαρακώσουν απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά, αντίθετα, το ΚΚΕ δυναμώνει και μαζί η πολιτική επιρροή του στην εργατική τάξη και το λαό. Τους τρομάζει το γεγονός ότι παρά τα χυδαία δημοσιεύματα και την ύπουλη δουλειά στους χώρους εργασίας, παρά την ιδεολογικοπολιτική τρομοκρατία, τη διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος, ακόμα και την παραχάραξη της Ιστορίας, το ΚΚΕ πρωτοστατεί στους εργατικούς αγώνες, ανοίγει νέους δρόμους στο κίνημα, αποτελεί πόλο συσπείρωσης για ανθρώπους του μόχθου που ψήφισαν έναν από τους εταίρους του δικομματισμού και τώρα, απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι, τους γυρνάνε την πλάτη.

Επιδίωξή τους είναι, χτυπώντας με ψέματα και κάθε άλλο μέσο το ΚΚΕ, να αποτρέψουν τη συσπείρωση των δυσαρεστημένων εργαζομένων γύρω από τις θέσεις και το πλαίσιο πάλης που προτείνει το Κόμμα. Θέλουν να δυσκολέψουν, να χτυπήσουν και, τελικά, να ενσωματώσουν την κλιμακούμενη ριζοσπαστικοποίηση των αγώνων, πριν αυτοί στραφούν μαζικά και σε ενιαίο μέτωπο ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων και τα κόμματα που την υπηρετούν. Το ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρόκειται να τους κάνουν τη χάρη. Οπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, οι προσπάθειες του αστικού πολιτικού συστήματος θα πέσουν στο κενό, όσες «παράγκες» κι αν επιστρατεύσει.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ