Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Βαθύτερα στην ιμπεριαλιστική δράση

Σε νέα, προωθημένη, πιο επικίνδυνη φάση βρίσκεται η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθώς η κυβέρνηση διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην ιμπεριαλιστική δράση, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται με γοργούς ρυθμούς, τόσο σε κρατικό όσο και διακρατικό επίπεδο, οι κατασταλτικές δομές, στρατιωτικού και πολιτικού χαρακτήρα, που στοχεύουν τους λαούς και τα δικαιώματά τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πήρε δυναμικά τη σκυτάλη από αυτή της ΝΔ. Ενδεικτικά αυτής της πορείας είναι τα όσα παρουσιάστηκαν στη διάρκεια διημερίδας της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, που έγινε στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Λαθρομετανάστευση και Σύγχρονη Πειρατεία ως Απειλές της Διεθνούς και Περιφερειακής Ασφάλειας», αλλά και σειρά δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ασκήσεις, σεμινάρια), στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις ευρωΝΑΤΟικές στρατιωτικές δομές.

Ενισχύονται οι κατασταλτικές δομές, σε εθνικό και διεθνικό επίπεδο, αποκαλύπτοντας έτσι ποια είναι η στρατηγική στόχευση των νέων ιμπεριαλιστικών δογμάτων, στα οποία όλο πιο βαθιά ενσωματώνεται η Ελλάδα. Είναι η ανάσχεση και η καταστολή των λαϊκών ελευθεριών, των εργατικών διεκδικήσεων και αντίστοιχα η ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και της εξουσίας της αστικής τάξης, ενόψει μιας ακόμα μεγαλύτερης επίθεσης σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων. Αυτό το οικοδόμημα, που στήνουν το «νέο» δόγμα του ΝΑΤΟ και η λεγόμενη Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας, πάνω στο νεοταξικό ιδεολόγημα περί «ασύμμετρων απειλών», κατασκευάζεται μεθοδικά για νέες ιμπεριαλιστικές-πολεμικές επεμβάσεις όπου Γης, ακόμη και στο εσωτερικό των κρατών - μελών τους.

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε, αμέσως μετά τις ανατροπές στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο, να κάνει λόγο για τις «νέες απειλές», δείχνοντας πως όλα εντάσσονταν σε μια ενιαία στρατηγική, η οποία ξεκίνησε δεκαετίες πριν με την πολύπλευρη υπονόμευση του σοσιαλισμού και φθάνει μέχρι όλα αυτά που ζούμε τώρα. Το ΝΑΤΟ, μετά το '90, μιλούσε για την «τρομοκρατία» και τον κίνδυνο «όπλα μαζικής καταστροφής» να κατέχουν χώρες που βρίσκονται εκτός του νεοταξικού τόξου (Ιράκ, Ιράν, ΛΔ Κορέας). Δηλαδή, πολύ πριν έρθουν τα όποια προσχήματα από τα χτυπήματα της 11ης Σεπτέμβρη 2001 για τον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν το 2001 και του Ιράκ το 2003. Πιο καθαρά παρά ποτέ, το λένε και δεν το κρύβουν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις, σε κρατικό και διακρατικό επίπεδο, έχουν λόγο και προετοιμάζονται να δράσουν στο πλαίσιο ενός φάσματος θεμάτων που καλύπτουν την κοινωνική και πολιτική ζωή.

Οι «απειλές για την ασφάλεια» διαρκώς διαστέλλονται μαζί με τα όρια δράσης του ΝΑΤΟ και περιλαμβάνουν, όπως αναφέρθηκε στη διημερίδα από την επίσημη εισήγηση του ΓΕΕΘΑ, «κάθε ενέργεια ή διαδοχή γεγονότων που απειλούν δραστικά και για σχετικά περιορισμένο χρόνο να μειώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μιας χώρας (...). Πέραν των παραδοσιακών στρατιωτικών απειλών, περιλαμβάνει και αυτές που προέρχονται από μη κρατικούς δρώντες». Τώρα βάζουν στην πρώτη γραμμή τις «απειλές» από τη «λαθρομετανάστευση» και την «πειρατεία», φθάνοντας ακόμα να στήνουν σενάρια πολιτικών και στρατιωτικών απειλών και με βάση τις επαπειλούμενες κλιματολογικές αλλαγές. Το θράσος τους είναι ότι επικαλούνται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, δηλαδή επικαλούνται τη δική τους βαρβαρότητα, για να επιτείνουν την επιθετικότητά τους! Η αποκάλυψή τους αποτελεί αποφασιστικό βήμα για να οργανωθεί η πλατιά λαϊκή πάλη ενάντια στη δράση τους και στις κυβερνήσεις και τα κράτη - μέλη, ως την ανατροπή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ