Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Προχωράμε στο νέο κύκλο μεταρρυθμίσεων»

Η υλοποίηση του νέου κύκλου των μεταρρυθμίσεων, με αιχμή την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα. Το μήνυμα της επιτάχυνσης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, έστειλε χτες ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας ταυτόχρονα να διασκεδάσει και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. «Η επιλογή των μεταρρυθμίσεων είναι τώρα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ», τόνισε μιλώντας σε διημερίδα του ΕΛΚ στον «Αστέρα Βουλιαγμένη», επαναβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά τη βούληση της κυβέρνησης για ένα νέο κύμα μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς.

«Στην Ελλάδα είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα σ' ένα νέο κύκλο μεταρρυθμίσεων: Στο Δημόσιο Τομέα, στην Οικονομία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Υγεία». Ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε σε περισσότερες «λεπτομέρειες», αλλά έχει δώσει μια «ενδεικτική ατζέντα» ακόμα και στις προεκλογικές ομιλίες του με αιχμή της ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα (σφαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά, περιορισμός των αναπηρικών συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στο δημόσιο, κ.ά.).

Χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό στοιχείο» το γεγονός ότι «άρχισαν να εμφανίζονται στο διεθνή ορίζοντα τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης των αγορών», ωστόσο έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι μόνο η αποφασιστικότητα και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων μπορεί να μετατρέψει την κρίση ως ευκαιρία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ευνοΐκό για την αειφόρο κερδοφορία του κεφαλαίου. «Η κρίση αυτή, μας καλεί να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα. Να μεταρρυθμίσουμε ό,τι χρειάζεται να μεταρρυθμιστεί. Να αλλάξουμε ό,τι χρειάζεται ν' αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ