Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ
Συναντάμε την Ιστορία, προστατεύουμε το δασικό πλούτο

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου. Στην κεντρική συγκέντρωση στη Σπάρτη, μίλησε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από το χώρο της κατασκήνωσης του τριημέρου
Στιγμιότυπο από το χώρο της κατασκήνωσης του τριημέρου
Το ορμητήριο των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, τον Πάρνωνα, «ανίχνευσαν» εκατοντάδες νέοι της ΚΝΕ που «στρατοπέδευσαν» στον προαύλιο χώρο του σχολείου στην Αράχοβα, από την Παρασκευή έως την Κυριακή και πήραν μέρος σε ένα τριήμερο πλούσιων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ με κεντρικό σύνθημα: «Συνεχίζουμε τη δράση για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων. Με όπλο την ιστορία μας και τη δράση του ΔΣΕ, απαντάμε στον αντικομμουνισμό».

Οι νέοι που βρέθηκαν στην κατασκήνωση της ΚΝΕ συμμετείχαν σε πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Παρακολούθησαν την ταινία «Η κάθοδος των Εννέα», η οποία περιγράφει την προσπάθεια μιας ομάδας μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, αμέσως μετά την ήττα, να διαφύγουν από τον κλοιό του εθνικού στρατού και τις δολοφονικές διαθέσεις των Χιτών και ΜΑΥδων, τραγούδησαν στο μουσικό αφιέρωμα του συγκροτήματος της ΚΝΕ για τον Γιάννη Ρίτσο, ενώ την Κυριακή, εκτός από τις κεντρικές συγκεντρώσεις σε Σπάρτη, Αράχοβα, Σελασία, οργάνωσαν συγκεντρώσεις σε κεφαλοχώρια του Πάρνωνα (Τζίτζινα, Καστάνιτσα, Αγ. Πέτρος, Βλαχοκερασιά, Βούρβουρα), με ομιλητές στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Από τη συγκέντρωση στη Σπάρτη
Από τη συγκέντρωση στη Σπάρτη
Συναντάμε την Ιστορία του ΚΚΕ, αγωνιζόμαστε για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας από τη βάρβαρη καπιταλιστική ανάπτυξη. Σ' αυτό το διπλό στόχο συμπύκνωσε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, το στίγμα των εκδηλώσεων του τριημέρου στον Πάρνωνα, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Σπάρτη. «Για άλλη μια χρονιά οι κομμουνιστές της Πελοποννήσου - σημείωσε - πιάσαν τα λημέρια, πέρσι στα περάσματα των μαχητών του ΔΣΕ στο Μαίναλο, φέτος στα έμπεδα στον Πάρνωνα».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε εκτενώς στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και στις επιπτώσεις που είχαν στο λαό της Πελοποννήσου, υπογράμμισε την προσφορά των κομμουνιστών στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας - σε αντίθεση με άλλα κόμματα και οργανώσεις που απουσίαζαν ενώ ορκίζονται στην οικολογία και στην προστασία του περιβάλλοντος - και σημείωσε με έμφαση ότι το χέρι των εμπρηστών το οπλίζουν οι αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η πολιτική της ΕΕ και όσων τη στηρίζουν. «Καπιταλιστική ανάπτυξη - εναρμόνιση με την ΕΕ και προστασία του δασικού πλούτου δεν πάνε μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Η προστασία τους, η αξιοποίησή τους προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων προϋποθέτει άλλο δρόμο ανάπτυξης, προϋποθέτει τα δάση, η γη, ο φυσικός πλούτος να γίνουν κοινωνική λαϊκή ιδιοκτησία, όπως λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία πρέπει να γίνουν όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Την εξουσία να την πάρει ο λαός, δηλαδή, η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις».

Δώσαμε μάθημα συλλογικής ζωής και δράσης


Ο Κ. Μπάτσικας αναφέρθηκε στις ηρωικές σελίδες της Ιστορίας του Κόμματος και του εργατικού - λαϊκού κινήματος κατά την περίοδο της κατοχής και του αγώνα του ΔΣΕ, θύμισε τις συκοφαντικές επιθέσεις της αστικής τάξης και των πολιτικών εκφραστών της κατά των αγωνιστών και του Κόμματος, τις επιχειρήσεις πολιτικής και βιολογικής τους εξόντωσης και την προσπάθεια που γίνεται διαχρονικά για την αμαύρωση των κομμουνιστικών ιδεών και του οράματος του σοσιαλισμού.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Τρεις μέρες στον Πάρνωνα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, που συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες μέσα και έξω από την κατασκήνωση στην Αράχοβα, έδωσαν μάθημα κομμουνιστικής οργάνωσης της συλλογικής ζωής και δράσης. Οι νέοι κομμουνιστές στα χνάρια του ΔΣΕ, των πιο λαμπρών παραδόσεων του εργατικού κινήματος, παλεύουν για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κοκκίνισε» από χτες ο Πάρνωνας(2009-06-27 00:00:00.0)
Tριήμερες εκδηλώσεις στον Πάρνωνα(2009-06-24 00:00:00.0)
«Ανοίγουν» σήμερα οι εκδηλώσεις στο Μαίναλο(2008-05-30 00:00:00.0)
Τριήμερο εκδηλώσεων στο Μαίναλο(2008-05-24 00:00:00.0)
Τιμούν το Δημοκρατικό Στρατό Πελοποννήσου(2002-06-07 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας(2002-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ