Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι έστειλαν την απαιτούμενη απάντηση

Το μεγαλειώδες αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ και τη Σύνοδο ΝΑΤΟ - Ρωσίας χαιρετίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. «Η μαζική συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού της Κέρκυρας, καθώς επίσης και φιλειρηνιστών από τη Βορειοδυτική Ελλάδα - σημειώνει η ΝΕ - ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εστειλε την απαιτούμενη απάντηση τόσο ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ - ΟΑΣΕ όσο και ενάντια στους μεγαλοξενοδόχους που καταπατούν τα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπάλληλων με τις πλάτες της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και εκείνων που τους στηρίζουν».

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ υπογραμμίζει επίσης τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης που δημιουργήθηκαν σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της Κέρκυρας που ταλαιπωρήθηκαν για ώρες αποκλεισμένοι μέσα στο κέντρο και στις παρυφές της πόλης, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφάλειας που υπήρξαν και καταγγέλλει τον αποκλεισμό από τα κεντρικά ΜΜΕ του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου.

Καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να χτίσουν με τους αγώνες τους ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική που χαράζουν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και οι πολυεθνικές, απαιτώντας:

  • Να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στην υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδίων.
  • Να μην υπάρξει καμία αλλαγή των συνόρων.
  • Να γυρίσουν πίσω όλοι οι φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων και υποστηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από τα Βαλκάνια.
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ.
  • Να μην υλοποιηθούν τα αντεργατικά μέτρα του ΕΚΟΦΙΝ και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
  • Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ