Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την Πέμπτη το 2ο Φεστιβάλ Μεταναστών

Το διοργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ, στις 7.30 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου

Το 2ο Φεστιβάλ Ελλήνων και μεταναστών εργατών, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, την Πέμπτη 2 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Με το σύνθημα - κάλεσμα Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η ΚΟΘ του ΚΚΕ δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν μαζί Ελληνες και μετανάστες εργάτες κι εργάτριες, νέοι και νέες, εργαζόμενοι και φοιτητές - σπουδαστές - μαθητές. Μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τους συλλόγους και μαζικούς φορείς, να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στον απάνθρωπο ρατσισμό που αποφασίζει και προωθεί η ΕΕ και εντείνει την αστυνομική βία και τρομοκρατία, την κρατική αυθαιρεσία και καταστολή. Καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, να καταδικάσουν, όλοι μαζί, το ρατσισμό και τον εθνικισμό που έχουν τις ρίζες τους στις πιο μαύρες εποχές του 20ού αιώνα, με τα φασιστικά, ναζιστικά καθεστώτα, που σηκώνουν επικίνδυνα κεφάλι, και στις μέρες μας, με όχημα τον αντικομμουνισμό, με τις ευλογίες και πιλότο την ΕΕ και όσους τη στηρίζουν.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ, κόντρα στο κλίμα που διαμορφώνεται από κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΜΜΕ κατά των μεταναστών, σήμερα που γενικεύεται η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η ταξική ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών. «Οι Ελληνες και οι μετανάστες εργάτες βιώνουμε βάναυσα, το διάστημα αυτό, μια παγκόσμια οικονομική κρίση, γέννημα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Αυτοί που κερδοσκόπησαν αφάνταστα από την κρίση, απαιτούν και εκβιάζουν, με αποφάσεις και φιρμάνια της ΕΕ να ξαναπληρώσουμε εμείς τις συνέπειες για να βγούνε διπλά κερδισμένοι απ' αυτή την οικονομική κρίση, κάνουν ό,τι μπορούν να μας γυρίσουν ολοκληρωτικά στον εργασιακό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μεσαίωνα», αναφέρει.

Επίσης, τονίζει τις ευθύνες της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη δημιουργία και τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος και σημειώνει ότι «όσο οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και τα μονοπώλια θα προκαλούν πολέμους και θα ληστεύουν τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, τόσο το ζήτημα της μετανάστευσης δε θα αντιμετωπίζεται, αλλά διαρκώς θα μεγαλώνει».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αρσένης Τσιριγώτης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι μεταναστών από το Σουδάν και την Παλαιστίνη. Επίσης, θα συμμετέχουν το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ και μουσικά σχήματα μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ