Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρω-ιμπεριαλιστικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, τα κάναμε και ...τουριστικό αξιοθέατο τα λεγόμενα «κέντρα υποδοχής» μεταναστών (βλ. στρατόπεδα συγκέντρωσης). Και περιφέρουμε σε αυτά Κοινοτικούς επίτροπους!

Αυτό τουλάχιστον έκανε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος...

Κι αυτό για να τους πείσουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την αντιμετώπιση του προβλήματος...

Μόνο, που είναι μάλλον περίεργο να αναγορεύεται σε επιλυτή ενός προβλήματος, αυτός ακριβώς που το δημιούργησε.

Εκτός κι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση ουδεμία σχέση έχει με βομβαρδισμούς, εισβολές, εκμετάλλευση, υποστήριξη δικτατοριών και δημιουργία εμφυλίων στις χώρες από όπου προέρχονται οι μετανάστες.

Θα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο, γιατί θα σήμαινε ότι η ΕΕ μένει εκτός του ... διεθνούς πολιτικο-οικονομικού ανταγωνισμού, πράγμα αδιανόητο για τα κέντρα που καθορίζουν τις αποφάσεις της.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις (πράσινες και γαλάζιες) όχι απλά δεν αντιδρούν σε τέτοιες αποφάσεις, αλλά συναγωνίζονται για το ποιος θα συμμετάσχει περισσότερο, μιλάμε για ...μεγάλο δούλεμα.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ δημοσιογραφίας από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης το Σαββατοκύριακο που πέρασε...

Πληροφορηθήκαμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη συνυπέγραψε, στην Κέρκυρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ...κάτι πρωτόκολλα, που φέρνουν πιο κοντά την κατάργηση της βίζας για τις ΗΠΑ!

Το ότι αφορούν την έκδοση Ελλήνων ή αλλοδαπών πολιτών, ακόμη κι αν έχουν κριθεί αθώοι από τα ελληνικά δικαστήρια, στις ΗΠΑ - κατά παράβαση του Συντάγματος - το θεώρησαν ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ασε, που δεν είδαν την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση...

Να μην κουράζουν τους τηλεθεατές τους με περίπλοκα νομικά ή διπλωματικά θέματα. Και, ακόμη περισσότερο, με λαϊκές αντιδράσεις στις αντιδραστικές επιλογές... Καλοκαίρι είναι, ας μη βαραίνουμε την ατμόσφαιρα...


Γρηγοριάδης Κώστας

Αρκούσε η συνέντευξη του πρωθυπουργού με φόντο τη θάλασσα του Ιονίου. Ολα κυλούν όμορφα στη μαγευτική Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ