Κυριακή 28 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ταξική απάντηση αντεπίθεσης από Ελληνες και μετανάστες

Στις 3 και 4 Ιούλη θα γίνουν φέτος για 9η συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307, Αγιος Ελευθέριος)

Εδώ και 9 χρόνια οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ για τη μετανάστευση, για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους αποτελούν πλατύ κάλεσμα για την ενότητα της εργατικής τάξης, για την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, αναδεικνύοντας παράλληλα όλες τις πτυχές αυτού του φαινομένου, ως απόρροια του ιμπεριαλισμού, της δράσης των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους. Ιδιαίτερα φέτος, το κεντρικό σύνθημα του διημέρου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο πάρκο ΦΙΞ, «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αποκτά βαθύτερο νόημα, μπαίνει πιο επιτακτικά. Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιούλη.

Σήμερα, που γενικεύεται η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, οι εκδηλώσεις στο ΦΙΞ, κόντρα στο κλίμα που διαμορφώνεται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα ΜΜΕ των επιχειρηματιών, επιδιώκουν να αποτελέσουν μια ουσιαστική παρέμβαση. Να συζητηθούν και με αυτή την αφορμή οι αιτίες της μετανάστευσης, οι θέσεις του ΚΚΕ, η στάση του εργατικού κινήματος σε αυτό το θέμα. Να αναδείξουν όλα όσο ενώνουν τους ντόπιους και ξένους εργάτες, από τη δουλειά, το σχολείο των παιδιών, την υγεία, την ασφάλιση, το δικαίωμα στη δωρεάν και ποιοτική ψυχαγωγεία. Να φανερώσουν ότι δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσα στους λαούς. Τείχη πρέπει να υψώσουν οι λαοί στο κεφάλαιο και την εξουσία του.

Από παλιότερες εκδηλώσεις στο πάρκο ΦΙΞ
Από παλιότερες εκδηλώσεις στο πάρκο ΦΙΞ
Με αυτό το περιεχόμενο θα γίνουν συγκεντρώσεις και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, στις 30 του Ιούνη: Στην Καλλιθέα, στις 8.30 μ.μ. στον πεζόδρομο του ΗΣΑΠ. Στη Ν. Ιωνία στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σημιριώτη, στο Γαλάτσι στις 8 μ.μ. στο Παλαιό Τέρμα (γήπεδο μπάσκετ).

Την Τετάρτη, 1 Ιούλη στο Αιγάλεω στις 8 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και στο Περιστέρι στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζουμή (Λόφος Αξιωματικών, Περιστέρι).

Διαμαρτύρονται υποκριτικά για τους μετανάστες

Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ στο σχετικό κάλεσμα υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων: «Η αστική τάξη με τα κόμματα και τους μηχανισμούς της, πατώντας πάνω σε αντικειμενικά προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν στις εργατογειτονιές της Αθήνας λόγω της γκετοποίησης των μεταναστών, προσπαθούν να μολύνουν τη συνείδηση των εργαζομένων με το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Να αποπροσανατολίσουν την πάλη της εργατικής τάξης από τον ένοχο αυτής της κατάστασης, την πολιτική της ΕΕ που την προωθούν πιστά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να περάσουν στα κρυφά τη νέα αντεργατική καταιγίδα και να στρέψουν ένα κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι σε ένα άλλο.

Αυτοί που υποκριτικά διαμαρτύρονται για τη μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα μας, στήριξαν και στηρίζουν τη δράση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που προκάλεσαν αυτό το φαινόμενο.

Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και είναι οι ίδιοι που κερδίζουν από αυτό. Οι παράνομοι, οι τρομοκρατημένοι από τις δυνάμεις καταστολής και την εργοδοσία, ασυνδικάλιστοι εργάτες μετανάστες αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα εκμετάλλευσης, το πιο φθηνό εργατικό δυναμικό. Μαζί με την εργοδοσία κερδίζουν και άλλοι, που νοικιάζουν υπόγεια και αποθήκες σε τιμές σουίτας με στοιβαγμένους μετανάστες, αλλά και ένα κομμάτι που διαπλέκεται με τον κρατικό μηχανισμό και κερδοσκοπεί, εκμεταλλευόμενο την αγωνία τους για μια άδεια εργασίας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Παρασκευή 3 Ιούλη θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα μόρφωσης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών.

Το Σάββατο 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και την ανάκαμψη του εργατικού κινήματος.

Και τις δύο ημέρες θα λειτουργεί παιδότοπος και θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ελληνικά και ξένα συγκροτήματα. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και των συλλόγων των μεταναστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ιός είναι ο καπιταλισμός. Κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος(2020-07-02 00:00:00.0)
18 χρόνια κλείνει φέτος το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο στο πάρκο ΦΙΞ(2018-06-26 00:00:00.0)
Στις 2-3 Ιούλη στο Πάρκο «Φιξ»(2010-06-29 00:00:00.0)
Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην αντεπίθεση(2009-07-02 00:00:00.0)
Πολύμορφη δράση για την επιτυχία των εκδηλώσεων(2009-06-27 00:00:00.0)
Πάνω απ' όλα είναι εργάτες και εργάτριες(2008-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ