Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο ιός είναι ο καπιταλισμός. Κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος

Το Σάββατο 4 Ιούλη η συγκέντρωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης

«Ο ιός είναι ο καπιταλισμός. Κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος»: Με το σύνθημα αυτό διοργανώνεται από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, το Σάββατο 4 Ιούλη, στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, εκδήλωση - συγκέντρωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τους The Worksongs Project.

Ενώνουμε τη φωνή μας - διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα της ΚΟ Αττικής, «οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξέρουμε από πρώτο χέρι τι θα πει μετανάστευση και προσφυγιά. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ξεριζωμός, ρατσισμός. Εχουμε πλέον την πείρα, όπως και όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκεστε στην Ελλάδα, είτε τα τελευταία χρόνια είτε από τη δεκαετία του '90, ότι για τον ξεριζωμό από τους τόπους σας υπάρχει υπεύθυνος. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Που είτε με τον πόλεμο, είτε με τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση αναγκάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, αν δεν σκοτωθούν στους πολέμους, να ψάξουν αλλού νέα πατρίδα για να ζήσουν μια ζωή καλύτερη».

Στο πλαίσιο της δραστηριότητας ενόψει της εκδήλωσης στο ΦΙΞ, σε γειτονιές της Αθήνας, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ακαδημία Πλάτωνος, στον Κολωνό, με θέμα το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό και ομιλητή τον Γιάννη Μερεντίτη, στέλεχος του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση αναδείχθηκε το φαινόμενο της μετανάστευσης ως διαχρονικό φαινόμενο σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία και αναδείχθηκαν οι βαθύτερες αιτίες που το προκαλούν. Ο Γ. Μερεντίτης στάθηκε μεταξύ άλλων στο πώς οι αντιδραστικές ρατσιστικές οργανώσεις δεν πρωτοτυπούν σήμερα. Οπως μεταχειρίζονταν τους Ελληνες μετανάστες τη δεκαετία του '50, έτσι μεταχειρίζονται και σήμερα οι Ελληνες φασίστες τους σύγχρονους μετανάστες και πρόσφυγες. Τονίστηκε ότι το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει τους μετανάστες μόνο ως θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλά ως μέλη της πρωτοπόρας και απελευθερώτριας τάξης της κοινωνίας, της εργατικής τάξης.

Από την πρόσφατη συγκέντρωση στον Κολωνό
Από την πρόσφατη συγκέντρωση στον Κολωνό
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους ιμπεριαλιστικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όπου συμμετέχει ενεργά και η αστική τάξη της χώρας μας, σχεδιασμοί που ξεριζώνουν ανθρώπους απ' τις χώρες τους, τους αναγκάζουν να μεταναστεύσουν για να επιβιώσουν: «Το συμπέρασμα είναι ότι ο καπιταλισμός που γεννάει τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, την ανεργία, τις κρίσεις, τους πολέμους, γεννάει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τους αξιοποιεί ως φτηνή εργατική δύναμη, ως μοχλό για το χτύπημα και της ντόπιας εργατικής τάξης, για τη διάσπαση της ταξικής ενότητας του εργατικού κινήματος, την καλλιέργεια του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού προκειμένου η αστική τάξη να θωρακίζει την εξουσία της». Αναδείχτηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, ώστε να οργανωθεί ένα πρωτοπόρο τμήμα μεταναστών στα συνδικάτα, να παλέψει μαζί με τους Ελληνες εργάτες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Επίσης η ανάγκη να δυναμώσει η συστράτευση μεταναστών με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση, για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία, για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ