Κυριακή 28 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το καζίνο τους έλειπε...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα «πολιτιστικά αγαθά» που «συνοδεύουν» την καπιταλιστική παλινόρθωση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες αποτελεί η είδηση ότι η γιγαντιαία αμερικανική πολυεθνική στον κλάδο της λεγόμενης βιομηχανίας του «ελεύθερου χρόνου» «Hard Rock Cafe» ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαινιάσει σε τρία χρόνια στην Ουγγαρία το μεγαλύτερο συγκρότημα τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη!

«Θα πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με επένδυση που θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Τζιμ Αλεν, πρόεδρος της αμερικανικής επιχείρησης, σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι. Το συγκρότημα που θα βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και τη Σλοβακία θα οικοδομηθεί με βάση το μοντέλο των αντίστοιχων κτιρίων στο Λας Βέγκας. Το τεράστιο οικοδόμημα θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο με 316 δωμάτια πολυτελείας, πάνω από 1.500 «κουλοχέρηδες» εκατοντάδες τραπέζια για χαρτιά και δέκα αίθουσες για πόκερ.

Για την «ιστορία» να θυμίσουμε ότι το 90% της βιομηχανικής παραγωγής της χώρας εξαρτάται από το πολυεθνικό κεφάλαιο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού χτυπιέται από τη φτώχεια και την ανεργία...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ