Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ
Αθλιες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό

Επιστολή διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό των προσφύγων στην Παλαιά Πεντέλη, απέστειλε το ΠΑΜΕ προς τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, με κοινοποίηση στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Στην επιστολή αναφέρει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για την παντελή έλλειψη στοιχειωδών μέτρων στέγασης και φιλοξενίας των Ιρακινών πολιτικών προσφύγων στον καταυλισμό της Παλαιάς Πεντέλης. Εκτός από τα απαράδεκτα για την καταλληλότητα και την ασφάλειά τους παραπήγματα όπου στεγάζονται οι πρόσφυγες, υπάρχει έλλειψη νερού και δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Το ιατρείο και το σχολείο που υπήρχαν έχουν κλείσει από χρόνια, δεν υπάρχει στοιχειώδης ιατρική περίθαλψη και τα παιδιά παραμένουν εκτός σχολείου.

Απαιτούμε, να λυθούν τα προβλήματα βασικών αναγκών στους καταυλισμούς πολιτικών προσφύγων, στο δε συγκεκριμένο να γίνει άμεσα σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, παροχή νερού, επαναλειτουργία του ιατρείου και του σχολείου υποδοχής. Επίσης, πρέπει να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε ανθρώπινες, υγιεινές και ασφαλείς κατοικίες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ