Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» η Ρούλα Σιώτα

Η Ρούλα Σιώτα - πρώτη από δεξιά - κατά την πρόσφατη συγκέντρωση πανεπιστημιακών στο «Συρμό»
Η Ρούλα Σιώτα - πρώτη από δεξιά - κατά την πρόσφατη συγκέντρωση πανεπιστημιακών στο «Συρμό»
Μια αγωνίστρια, κομμουνίστρια, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, αποχαιρέτησαν τη Δευτέρα το απόγευμα η οικογένειά της, εκατοντάδες σύντροφοι, συνάδελφοι και φίλοι, στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων. Την Ρούλα Σιώτα, που «έφυγε» αναπάντεχα και απρόσμενα τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία μόλις 49 χρόνων, αφήνοντας πίσω της μια σημαντική, ξεχωριστή, αγωνιστική παρακαταθήκη.

«Σμιλεμένη από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά»

«Μια σπάνια κομμουνίστρια, αγωνίστρια σε όλη της τη ζωή για τα ιδανικά του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αποχαιρετούμε σήμερα». Με αυτά τα λόγια ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, απεύθυνε χαιρετισμό από μέρους του Κόμματος.

Και συνέχισε: «Η σ. Ρούλα Σιώτα ήταν σμιλεμένη από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά, αυτά που την έκαναν αγαπητή και σεβαστή σε όλους. Μαχητική, ανυποχώρητη, αταλάντευτη σε ό,τι αφορούσε τις αρχές λειτουργίας του Κόμματος, την πολιτική δράση, το μαρξισμό - λενινισμό, την υλιστική αντίληψη για τον κόσμο και την Ιστορία».

Η Ρούλα Σιώτα, από μαθήτρια, το 1978, οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Το 1980 στρατολογήθηκε στο ΚΚΕ. Εκλέχτηκε γραμματέας της Σπουδάζουσας Πάτρας της ΚΝΕ, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ και στο Νομαρχιακό Γραφείο Αχαΐας του Κόμματος. Καθοριστική ήταν η στάση και η συμβολή της την περίοδο '89 - '90. Αταλάντευτη, έδωσε μάχη για τη διατήρηση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος. Προσελήφθη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ανέπτυξε πλούσια, ταξική συνδικαλιστική δράση.

Πλήθος κόσμου αποχαιρετά την σ. Ρούλα Σιώτα
Πλήθος κόσμου αποχαιρετά την σ. Ρούλα Σιώτα
Αναδείχθηκε στη θέση του γραμματέα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Αθήνας και στην αντίστοιχη Πανελλήνια Ομοσπονδία. Μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Το 2008, αναδείχθηκε στο Αχτιδικό Γραφείο της Αχτίδας, ενώ από το Μάρτη του 2009 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής.

Την σ. Ρούλα αποχαιρέτησαν επίσης εκ μέρους των συναδέλφων της, ο Ηλίας Γκεσούλης μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο αδελφός της Νίκος, ο Παναγιώτης Κοντός γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθήνας, όπου εργαζόταν, ο Γ. Παΐσιος, από μέρους των συναδέλφων της στην Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Πέτρος Πάντος από το Σύνδεσμο Αφυπηρετίσαντος Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Με λίγα λουλούδια κι ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, όπως πραγματικά αξίζει σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με πίστη «το ανθρώπινο όνειρο», συνόδευσαν την συντρόφισσα στην τελευταία της κατοικία.

Στην κηδεία της σ. Ρούλας Σιώτα, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παρών ήταν και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης. Επίσης, παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αθήνας και ο πρύτανης Χρήστος Κίττας.

Με ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη την συναγωνίστρια Ρούλα Σιώτα, που πέθανε τόσο ξαφνικά μα και τόσο πρόωρα», ενώ τη θλίψη του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος για τον απροσδόκητο θάνατο της συναδέλφισας Ρούλα Σιώτα εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

  • Στη μνήμη της σ. Ρούλας Σιώτα, σύντροφοι από την Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και από τις Οργανώσεις Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ πρόσφεραν στο Κόμμα 6.040 ευρώ.
  • Επίσης, στη μνήμη της πρόσφεραν οι Διακοδημητρίου Σωτηρία 50 ευρώ, Αναστασία 20 ευρώ και Ελένη, επίσης 20 ευρώ, στο Κόμμα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ