Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ - ΦΥΓΗ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΣΕ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
Οι ευθύνες στον... Χατζηπετρή

Σε έναν υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών επιρρίφθηκαν τελικά οι ευθύνες για την τριήμερη καθυστέρηση της διακίνησης του τηλεγραφήματος που αφορούσε στις δραστηριότητες του φυγά Καραβέλα στην Ουρουγουάη. Οπως είναι γνωστό, το τηλεγράφημα που μετέφερε τις πληροφορίες από αρμόδιες αρχές της Ουρουγουάης για τις ύποπτες δραστηριότητες του Καραβέλα χρειάστηκε τρεις μέρες να διαβιβαστεί από το υπουργείο Εξωτερικών στο αρμόδιο να πράξει τα δέοντα υπουργείο Δικαιοσύνης..

Το πόρισμα της ΕΔΕ υπεβλήθη στον ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος στην εισήγησή του προς την υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε υποκειμενικές ευθύνες και παραλείψεις στη διαχείριση του θέματος.

Προσδιόρισε ειδικότερα την ευθύνη που προκύπτει από την καθυστέρηση που προκλήθηκε με υπαιτιότητα του κυρίου αποδέκτη του τηλεγραφήματος, για την άμεση διαβίβαση του σχετικού εγγράφου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, επισήμανε αδυναμίες του συστήματος λειτουργίας της εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ, εισηγούμενος άμεση λήψη μέτρων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε εντολή για την άμεση επεξεργασία σχεδίου αναβάθμισης του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, έθεσε στη διάθεση υπουργού τον μέχρι σήμερα επικεφαλής της Α8 Διευθύνσεως, τοποθετώντας από σήμερα νέο διευθυντή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ