Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΩΝ
Ψήφος καταδίκης του ευρωμονόδρομου

Στις κάλπες τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), προσέρχονται στις κάλπες μεθαύριο Δευτέρα, 15 Ιούνη, οι αερολιμενικοί - μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αερολιμενικών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι συνολικά, δέχονται την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που με άλλοθι την οικονομική καπιταλιστική κρίση, ξεθεμελιώνουν τα οικονομικά, κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Την ψήφο των αερολιμενικών διεκδικεί η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ), η οποία στην εκλογική της διακήρυξη, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές που επιθυμεί το ευρωενωσιακό κεφάλαιο και επιβάλλει ο εγχώριος δικομματισμός, δεν αποτελούν μονόδρομο ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για τη χώρα. H ιδιωτικοποίηση της ΥΠΑ που ξεκίνησε με την παράδοση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και συνεχίστηκε με την απόσπαση σημαντικών αρμοδιοτήτων της και με τη διεύρυνση της ανάθεσης παντοειδούς έργου σε ιδιώτες, κοντεύει να ολοκληρωθεί με τον επιχειρούμενο διαχωρισμό μέσω της υλοποίησης των κανονισμών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού.

Η ΕΣΚ επισημαίνει ότι μόνο ο διεκδικητικός και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να ανασχέσει τα υλοποιούμενα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και της περιουσίας του Δημοσίου και να αναπροσανατολίσει τις πολιτικές που εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες. Και στο πλαίσιο αυτό καλεί τους αερολιμενικούς να ενισχύσουν την παράταξη, ώστε να μπει φραγμός στην απαξίωση και το μαρασμό του κλάδου και να δοθεί αγωνιστική κατεύθυνση στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ