Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να στηριχτεί με κάθε μέσο η πανοικοδομική απεργία

Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Απεργιακός αγώνας με γενικότερη σημασία είναι αυτός που δίνουν οι οικοδόμοι και η ταξική τους Ομοσπονδία
Απεργιακός αγώνας με γενικότερη σημασία είναι αυτός που δίνουν οι οικοδόμοι και η ταξική τους Ομοσπονδία
Κάλεσμα σε όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα να βοηθήσουν με όλους τους τρόπους και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Οικοδόμων να συμβάλλουν έτσι ώστε η απεργία στις 24 Ιούνη να γίνει υπόθεση όλων των κλάδων, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σημειώνοντας ότι «η αναμέτρηση και σ' αυτή τη μάχη θα είναι σκληρή και το αποτέλεσμά της μας αφορά όλους».

Με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας, οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα απεργούν την Τετάρτη 24 Ιούνη. Κλιμακώνουν την πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δουλειά για όλους, μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Συσπειρώνουν δυνάμεις για να δώσουν με όλη την εργατική τάξη αποφασιστική απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα που ήδη έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τη νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Αναδεικνύοντας την ανάγκη να στηριχτεί και να πετύχει η πανοικοδομική απεργία, το ΠΑΜΕ σημειώνει στο κάλεσμά του: «Η περίοδος που διανύουμε σημαδεύεται από την ένταση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Η οικονομική κρίση αποτελεί το μόνιμο άλλοθι της εργοδοσίας για το τσαλαπάτημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Στόχος τους είναι και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η εργοδοτική τρομοκρατία, το φόβητρο της απόλυσης κυριαρχεί. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων κόντρα σε αυτό το ρεύμα παλεύει για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ του κλάδου και διεκδικεί μέτρα για την προστασία των ανέργων. Απέναντί της έχει την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Το αντεργατικό αυτό μέτωπο έχει οχυρωθεί πίσω από τη σύμβαση του ενός ευρώ που υπέγραψε πέρσι η ΓΣΕΕ. Στόχος τους δεν είναι μόνο η σύμβαση του κλάδου των οικοδόμων, αλλά όλων των κλάδων που δίνουν τη μάχη της σύμβασης με όρους ταξικής αναμέτρησης.

Είναι ταξικά επιβεβλημένη η έκφραση ταξικής αλληλεγγύης στην απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Ιούνη, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Η αρχή "καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία" παίρνει σάρκα και οστά και μέσα από αυτή τη μάχη. Μια μάχη που δίνεται εδώ και καιρό στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, τα εργοτάξια, τα γιαπιά. Η αδιαλλαξία του μεγάλου κεφαλαίου είναι το κομμάτι μιας συνολικής στρατηγικής, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης θέλει να λαβώσει το κύρος ενός κλάδου που αποτελεί υπόδειγμα αγωνιστικής στάσης, με πλούσια μαχητική - ιστορική διαδρομή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ