Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ανοίγει δρόμο για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ, ζητάει να κηρυχτεί η περιοχή «τουριστική» και να προχωρήσουν οι ανατροπές στο ωράριο των καταστημάτων

Τον πάγιο στόχο του πολυεθνικού κεφαλαίου για κατάργηση της αργίας της Κυριακής, παραπέρα ελαστικοποίηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την εξόντωση των μικρών επιχειρήσεων, φαίνεται ότι επιχειρεί να υλοποιήσει - και μάλιστα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές - ο Δήμος Αμαρουσίου. Μετά από εισήγηση του δημάρχου της περιοχής και στελέχους της ΝΔ, Γ. Πατούλη, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να ζητήσει έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας, προκειμένου να χαρακτηριστεί ο δήμος «τουριστική περιοχή».

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος τονίζει πως «επιβεβαιώνεται ότι από την επόμενη κιόλας των ευρωεκλογών τα πολιτικά πρόσωπα των πολυεθνικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έπιασαν χωρίς καθυστέρηση δουλειά». Καταγγέλλει επίσης τους δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, όπως αναφέρει, έδειξαν «να έχουν αντιρρήσεις όχι επί της ουσίας, δηλαδή στην κατάργηση της Κυριακής αργίας και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αλλά προς το ζήτημα της αλλαγής χρήσης γης».

Ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι «οι παραπάνω εξελίξεις είναι μέρος της γενικότερης αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που χρόνια τώρα προωθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποδέχονται και εφαρμόζουν οι δήμαρχοι αυτών των δυο κομμάτων, όπως και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολιτικές που αφορούν στην εισαγωγή και επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, στην εφαρμογή της έκθεσης Σέρκας, δηλαδή την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών, στη ραγδαία ανατροπή των εργασιακών σχέσεων».

Ο σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους εργαζόμενους της περιοχής να καταδικάσουν τη δημοτική αρχή και την αντεργατική πολιτική την οποία στηρίζει, να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της κατάργησης της Κυριακής αργίας και την εφαρμογή της απόφασης να βρεθούν άνεργοι 120 εργαζόμενοι στο Δήμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ