Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΔΚΕ
Καταγγέλλει τη συμπαιγνία σε βάρος των ανέργων

Ανακοίνωση για το επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων στους δήμους για 36 μήνες

Τη συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ με την ΚΕΔΚΕ για την πρόσληψη 20 χιλιάδων ανέργων στους δήμους, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζουν τις πολιτικές γενίκευσης των ευέλικτων μορφών εργασίας.

Η συμφωνία αυτή, αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ, ήρθε ύστερα από πρόταση της ΚΕΔΚΕ με πρωτοστάτη το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουκουλόπουλο. Πρόκειται για προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου «με σαφή όρο να μη μετατραπούν ουδέποτε σε εργασιακή μονιμότητα». Σ' αυτήν τη ρότα πορεύτηκαν όλες οι γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, αλλά και οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται σε αυτά τα κόμματα και στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ, αναδεικνύοντας και τις ευθύνες των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ), επισημαίνει ότι αυτές οι παρατάξεις απέκλεισαν τους συμβασιούχους από το πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι ίδιες παρατάξεις απέρριψαν πρόταση των ταξικών δυνάμεων για καταδίκη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 ψήφισαν την απαγόρευση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Ενώ σήμερα προβάλλουν το αίτημα για μονιμοποίηση όσων «καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Δηλαδή τις ανάγκες που ορίζουν η κυβέρνηση και η ΚΕΔΚΕ. Γι' αυτό αποτελεί υποκρισία να καταγγέλλουν τη συμφωνία.

Οι συμβασιούχοι και όλοι οι εργαζόμενοι, τονίζει η ΔΑΣ, θα πρέπει να καταδικάσουν την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Να καταδικάσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που συμπράττει τις αντεργατικές επιλογές και να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, με το ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία για όλους. Να απαιτήσουν: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων και όλων των ευέλικτων και ελαστικών σχέσεων εργασίας. Προσλήψεις μόνο μονίμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ