Σάββατο 13 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Επιστράτευσαν την Αστυνομία ενάντια στους ανέργους

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Δυναμικά, σθεναρά και με επιμονή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι απολυμένοι των εργοστασίων «Ραπτέξ», «Γκρουπ Φάσιον» και «Τέγος», που ξεκίνησαν πριν τρεις βδομάδες, διεκδικώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ύστερα από το κλείσιμο των τριών εργοστασίων, και το δικαίωμα στη δουλειά. Χτες, προχώρησαν ξανά σε κατάληψη του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, κόντρα στην επιχείρηση τρομοκράτησης που ενεργοποιήθηκε εναντίον τους, αξιοποιώντας ακόμα και «αγανακτισμένους πολίτες».

Στα πλαίσια αυτά χτες, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), «Αστυνομία και Ασφάλεια που είχαν κληθεί για να τηρήσουν την τάξη ύστερα από διαμαρτυρίες για την κατάληψη "οργισμένων πολιτών", βρέθηκε ουσιαστικά να παρακινούν και, μάλιστα, με εντολή εισαγγελέα, όπως ειπώθηκε, τους "αγανακτισμένους" (προς έκπληξη και των ίδιων) προκειμένου να μηνύσουν τους απολυμένους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές που συμμετέχουν στην κατάληψη».

Και προσθέτει ότι «είναι συνηθισμένη τακτική να σέρνονται αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές σε δικαστήρια, προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό τους φρόνημα. Αλλωστε, λίγο καιρό πριν και με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Σανιδά είχε δοθεί η "γραμμή" κάθε αγώνας, κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων, που γίνεται για να διεκδικήσουν και να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους, να θεωρούνται "εγκλήματα" και «έκνομες ενέργειες"».

Το ΕΚΛ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τέτοιου είδους φαινόμενα, καθώς είτε τα καλλιεργεί, είτε τα αξιοποιεί για να χτυπήσει τους αγώνες. «Δηλώνουμε - καταλήγει - ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε. Απευθυνόμαστε και στους υπόλοιπους ανέργους, αλλά και εργαζόμενους να συνεχίσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας και να σταθούν δίπλα μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ