Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: «Η διεθνής ζήτηση χάλυβα ενδέχεται να υποχωρήσει φέτος κατά 14,9% γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της βιομηχανίας από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιοποίησε χθες η Διεθνής Ενωση Παραγωγών Χάλυβα (...) Το 1945 η ζήτηση χάλυβα είχε μειωθεί κατά 27,3% (...) Την τριετία από το 1930 έως το 1932 η ζήτηση χάλυβα υποχώρησε κατά περισσότερο από 20% (...) Στις ΗΠΑ η ζήτηση χάλυβα θα μειωθεί σε επίπεδα της τάξεως του 36% ενώ σημαντική μείωση της τάξεως του 30% θα σημειωθεί και στην Ευρωπαϊκή Ενωση (...) Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου καταγράφουν σημαντική μείωση της παραγωγής και της κερδοφορίας τους» (τα στοιχεία στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Η κρίση έχει διογκώσει το υπόστρωμα δυσφορίας στην κοινωνία, παρ' ότι ο υψηλός δανεισμός έχει προς το παρόν αποτρέψει το ενδεχόμενο ενός κοινωνικού κραχ. Τα σκάνδαλα, όμως, ενεργοποιούν πολιτικά το υπόστρωμα δυσφορίας και διαφοροποιούν την εκλογική συμπεριφορά. Είναι οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι (...) Λόγω της ειδικής συγκυρίας δεν είναι απίθανο οι ευρωεκλογές να προσλάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος εναντίον της κυβέρνησης» (ο Στ. Λυγερός στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ: «Ο κανιβαλισμός, τα λουκάνικα από ανθρώπινο κρέας, οι δολοφονίες για τον εφοδιασμό με κρέας αλλά και κουπόνια προμήθειας ψωμιού ήταν μερικές μόνο από τις οδυνηρές προεκτάσεις του αποκλεισμού που δεν παρήγαγαν ηρωισμό και επομένως σκοπίμως αποσιωπήθηκαν από τους κομματικούς αξιωματούχους» (για το Λένινγκραντ, η χτεσινή «λογοτεχνική» πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ολοσέλιδη παρουσίαση στην εφημερίδα του «Η ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ