Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ
Κοινή δράση με τις ΗΠΑ...

Η προώθηση της πολιτικής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ήταν στο επίκεντρο της μισάωρης συζήτησης που είχαν στο αμερικανικό Πεντάγωνο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκης με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρ. Γκέιτς. Συζητήθηκαν «τόσο διμερή όσο και θέματα στρατηγικής που συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Γκέιτς και τους επιτελείς του όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν σήμερα την κοινή γνώμη. Ζητήματα για την παγκόσμια ειρήνη, για το πόσο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τους νέους κινδύνους που δημιουργούνται. Διότι είναι γεγονός ότι οι νέοι αυτοί κίνδυνοι δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένα από το κάθε κράτος, αλλά με μια κοινή δράση μέσα στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να εκθέσω τις απόψεις μας και πάλι για το Κυπριακό, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και το θέμα με τα Σκόπια». Σε ερώτηση εάν έγινε συζήτηση για το ζήτημα των υπερπτήσεων των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, ο Ε. Μεϊμαράκης απάντησε ότι ενημέρωσε «αναλυτικά τον κ. Γκέιτς όπως και τους επιτελείς του και νομίζω ότι οι απόψεις μας έγιναν κατανοητές».

Πάντως, χτες, νέες τουρκικές παραβιάσεις σημειώθηκαν στο Αιγαίο. Μάλιστα, 4 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στις 11.17 το πρωί F-16 πέταξαν σε πολύ χαμηλό ύψος (1.500 πόδια) πάνω από στρατιωτικό φυλάκιο στο Φαρμακονήσι, όπου τελευταία, σχεδόν σε καθημερινή βάση, όπως και το Αγαθονήσι βρίσκεται στο στόχαστρο των τουρκικών μαχητικών στα πλαίσια της έμπρακτης προώθησης των σχεδίων της Αγκυρας περί «γκρίζων νησιών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ