Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Χαμένη η ψήφος στον ευρωμονόδρομο

Φαίνεται πως το σχέδιο των εταίρων του δικομματισμού είναι να οδηγήσουν τη χώρα στις κάλπες με φόντο τη σκανδαλολογία. Τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εδώ και μια 20ετία έχουν συνειδητά επιλέξει - ειδικότερα παραμονές εκλογών - να αναμετρώνται στα «αλώνια» των δικών τους υπαρκτών σκανδάλων και γύρω από αυτά να στήνουν μια αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση αναζητώντας εκατέρωθεν ενόχους και διακηρύσσοντας τη «σπουδή» τους για...«κάθαρση».

Αυτή η τακτική δεν είναι μόνο «βολική» διέξοδος για τα αστικά κόμματα, αλλά επιβεβλημένη πολιτική επιλογή. Ειδάλλως θα έπρεπε ενόψει των ευρωεκλογών να μιλήσουν για τα λαϊκά προβλήματα και να καταθέσουν τα προγράμματά τους. Τότε, όμως οι μάσκες θα έπεφταν και θα αποκαλύπτονταν ότι οι πολιτικές τους, σε πλήρη σύμπλευση με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, στοχεύουν στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, σε καινούργιες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε νέα φορολογική επέλαση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε ακόμα μεγαλύτερη περιστολή των κρατικών «κοινωνικών» δαπανών. Η «κοκορομαχία» τους, λοιπόν, για τα σκάνδαλα, είναι αναγκαία για τη χειραγώγηση του λαού, ειδικά όταν φροντίζουν να μείνει στο απυρόβλητο, ότι αυτά είναι αποτέλεσμα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που ακολουθούν, η οποία ακριβώς γεννά και τη διαπλοκή ανάμεσα στα αστικά κόμματα και τα μονοπώλια. Μια πολιτική που και σήμερα, μπροστά στην εξελισσόμενη οικονομική κρίση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενισχύουν ακόμα περισσότερο προωθώντας πλήθος κρατικομονοπωλιακών ρυθμίσεων, που προσφέρουν ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές και φτηνό εργατικό δυναμικό στο κεφάλαιο.

Για τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», και σ' αυτά εκτός από τους εταίρους του δικομματισμού εντάσσονται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ, κάθε συζήτηση που αφορά αποκλειστικά και μόνο τις θέσεις τους, θα φέρει στην επιφάνεια την ολόψυχη στήριξή τους στην ΕΕ των μονοπωλίων και θα αναδείξει ότι η πολιτική τους είναι απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου υπέγραψαν τις θεμελιώδεις αντιδραστικές συνθήκες και συμφωνίες της ΕΕ που μαζί πανηγύριζαν για το ευρώ και την ΟΝΕ, πρέπει τώρα να απολογηθούν στον ελληνικό λαό και αυτό επιδιώκουν να αποφύγουν. Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να «κρύψουν» τα αντιλαϊκά τους σχέδια για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες περί μιας ...φιλολαϊκής στροφής της ΕΕ, χωρίς την ανατροπή των μονοπωλίων, και ο ΛΑ.Ο.Σ. αναζητά ψήφους για να συμβάλει στην ενίσχυση της πλουτοκρατίας χειραγωγώντας με το λαϊκισμό του λαϊκούς ανθρώπους.

Ο ελληνικός λαός, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να ψηφίσει με βάση τη ζωή του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και είναι απόρροια των πολιτικών της ΕΕ που τα κόμματα της άρχουσας τάξης και οι ΣΥΝοδοιπόροι τους προωθούν. Ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φοιτητής από αυτές τις εκλογές πρέπει να βγουν νικητές. Να μη χαραμίσουν την ψήφο τους στα κόμματα που ευθύνονται για τη φτώχεια και τη μιζέρια που βιώνουν καθημερινά. Τέτοια ψήφος είναι χαμένη για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για το χτίσιμο ισχυρής λαϊκής συμμαχίας, ενός κινήματος που θα ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τάση επανασυσπείρωσης δυνάμεων στο ΚΚΕ(2014-05-26 00:00:00.0)
Περήφανη επιλογή η ψήφος στο ΚΚΕ(2009-06-02 00:00:00.0)
Διεκδικήστε τον πλούτο που παράγετε(2009-05-28 00:00:00.0)
«Ψήφος στο ΚΚΕ που αποδείχτηκε στήριγμα του λαού»(2009-05-23 00:00:00.0)
Η ψήφος των νέων να λέει ΠΚΣ και ΚΚΕ(2009-05-09 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση με την πολιτική της αστικής τάξης και της ΕΕ(2009-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ