Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΑΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Εμπρακτη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στο λαό της Παλαιστίνης

Στη Ραμάλα βρέθηκε χτες η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλ. Παπαρήγα

Ολα δείχνουν πως, με ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ, κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή. Στον κατάλογο των θυμάτων, από τις σφαίρες του πάνοπλου ισραηλινού στρατού, προστέθηκαν καινούρια ονόματα, δύο εκ των οποίων είναι αμούστακα παιδιά. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε αυτές τις ανησυχίες, λέγοντας ότι «προετοιμάζονται για παρατεταμένο αγώνα», όπου «αγώνας» διαβάζετε σφαγή άοπλων διαδηλωτών.

Σε χτεσινή συνεδρίαση της κυβέρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής, τονίστηκε ότι το Ισραήλ «προσπαθεί διά της βίας και των επιθέσεων να πάρει ό,τι δεν μπορεί να πάρει από τις διαπραγματεύσεις».

Χτες ήταν και η πρώτη μέρα της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είναι του πρώτου κόμματος από όλο τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή, μετά τα τελευταία γεγονότα. Χτες είχε συνάντηση στη Ραμάλα με την ηγεσία του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού. Επίσης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ παρακολούθησε πορεία Παλαιστινίων στην πόλη και επισκέφτηκε το Παλαιστινιακό Κέντρο για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.


ΣΕΛ.  20   -   21

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ