Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Συνήθης διαδικασία» η επιστολή

Ως «συνήθη διαδικασία» χαρακτήρισε χτες το ΠΑΣΟΚ και ο Δ. Ρέππας την επιστολή του πρωθυπουργού προς τα μέλη του ΕΓ, που είδε το φως της δημοσιότητας, με την οποία καλούνται να συμμετάσχουν σε κομματικές δραστηριότητες προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη, η επιστολή δεν υποκρύπτει διάθεση του Κ. Σημίτη να «δεσμεύσει» τους υφισταμένους του, ούτε ανάγεται στη φιλολογία περί «δυσαρέσκειας» του πρωθυπουργού λόγω της σιωπής που τηρούν κορυφαία στελέχη.

Στο μεταξύ χτες ο Δ. Ρέππας σχολιάζοντας τη δημοσίευση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων κλπ.

Αναφερόμενος δε, στο θέμα Τσουκάτου, δήλωσε ότι «βεβαίως οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται και για τις επιλογές τους στην ιδιωτική ζωή τους», ενώ συμπλήρωσε σχετικά με τις αιτιάσεις κατά της συζύγου του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού ότι «έχουν δοθεί απαντήσεις σε όλα αυτά, τέτοιου είδους μομφές καλό είναι να αποφεύγονται, όταν δεν είναι τεκμηριωμένες».

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης με την επιχειρηματική δραστηριότητα μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή συγγενών βουλευτών, απάντησε ότι «οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους». Συμπλήρωσε, πάντως, πως «είναι πρόωρο να πει κανείς ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αρχή ή ότι πρέπει να αναλάβουν αμιγώς δικαστικά όργανα ή κάποιοι άλλοι φορείς» τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων, αν και όπως είπε, αποτελεί ένα «θέμα» που πρέπει να αντιμετωπιστεί η δυνατότητα ελέγχου της αλήθειας των στοιχείων τα οποία δηλώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ