Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις για την ίδρυση του ΕΑΜ και την απελευθέρωση της πόλης

Μεγάλη πανθεσσαλονίκεια εκδήλωση προς τιμήν των 59 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ και των 56 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, διοργανώνει η ομοσπονδία αντιστασιακών οργανώσεων ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ και ΠΕΑΤΑΘ την Κυριακή 5 Νοέμβρη, 10.30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ», στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Παύλος Πετρίδης.

Στις 30 Οκτώβρη 2000, επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, κάτω από τα χτυπήματα τμημάτων του ΕΛΑΣ, θα κατατεθούν στεφάνια στους χώρους όπου εκτελέστηκαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης από τους χιτλερικούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι χώροι αυτοί είναι:

1. Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», απέναντι από το Δημαρχείο της Σταυρούπολης, στις 11 το πρωί.

2. Επταπύργιο, στις 12 το μεσημέρι.

3. «Κόκκινο Σπίτι», στις 11 το πρωί.

4. Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στη Νέα Παραλία, στις 11 το πρωί.

Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί και οι δημοκράτες, οι νέοι και οι νέες να προσέλθουν μαζικά στην κεντρική εκδήλωση και στις καταθέσεις στεφάνων, για να τιμήσουμε επάξια τις δυο αυτές σημαντικές επετείους. Στην κεντρική εκδήλωση θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ