Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καμιά θυσία στο όνομα της κρίσης!

Από τη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσε το ΣΑΣΑ το Γενάρη
Από τη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσε το ΣΑΣΑ το Γενάρη
Δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας. Καμιά θυσία στο όνομα της κρίσης! Nα την πληρώσει το κεφάλαιο!

Με τη συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων από τουλάχιστον 40 σχολεία της Αθήνας, συνεδρίασε προχτές Κυριακή, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και το επόμενο διάστημα προχωρούν σε αποφάσεις των σχολείων για συμμετοχή στις 2 Απρίλη, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια. «Κατεβαίνουμε στην απεργία μαζί με τους εργάτες, τους γονείς μας. Γιατί κάθε μέρα ζητάνε σε μας και τους γονείς μας να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι για να πληρώσουμε την κρίση τους (...) Ηδη έχουμε πληρώσει πολλά στα φροντιστήρια, στις εκδρομές. Φτάνει πια δεν πάει άλλο», υπογραμμίζουν.

Συγχρόνως, λένε «όχι» στην καραμέλα της «ελεύθερης πρόσβασης», στους στημένους διαλόγους, καθώς επιδιώκεται «να βάλουν κι άλλα εμπόδια στη μόρφωσή μας. Να αποκλείσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών από την Ανώτατη Εκπαίδευση»...

Οι μαθητές προσανατολίζονται στο μοίρασμα των αιτημάτων τους στα σχολεία και τις γειτονιές, οργάνωση δραστηριοτήτων και μαθητικών φεστιβάλ μέσα στα σχολεία.

Μαθητικά Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Ολους τους μαθητές της Θεσσαλονίκης κάλεσε στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στη 1.30μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου. «Σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει. Δε θα πληρώσουμε την κρίση τους», είναι το σύνθημά του κι όπως είπαν οι μαθητές, απαίτησή τους είναι το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, που θα καλλιεργεί ολόπλευρα την προσωπικότητά τους, ενώ εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στις προσπάθειες ποινικοποίησης των μαθητικών και λαϊκών αγώνων. Στο 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ θα συμμετέχουν 14 ερασιτεχνικά μαθητικά συγκροτήματα, θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα από θεατρικές μαθητικές ομάδες, εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου.

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιείται το τετραήμερο εκδηλώσεων του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, στη Λάρισα, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και ολοκληρώνεται σήμερα, με συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων στην πλατεία ταχυδρομείου στις 12.00μ.μ. Με τη μαχητική παρουσία τους στο τετραήμερο οι μαθητές από πολλά σχολεία του νομού, συνεχίζουν την πολύμορφη δράση τους, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη τους για το δικαίωμα στη μόρφωση, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς.

Η αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε με συζήτηση, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με θέμα «τι σχολείο θέλουμε», όπου αναδείχτηκε η αναγκαιότητα κοινής δράσης με τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα για Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση. Τη Κυριακή το μεσημέρι, στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, μαθητές έπαιξαν μπάσκετ στέλνοντας μήνυμα «ο Σχολικός Αθλητισμός και Πολιτισμός είναι δικαίωμά μας, είναι η απάντησή μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», ενώ χτες στα σχολεία πάρθηκαν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org