Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκροτήθηκε παράρτημα του ΕΣΥΝ

Συγκροτήθηκε το Παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Κυριακή, με σύνθημα «Θέλουμε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά».

Στη διάρκεια εκδήλωσης τονίστηκε η ανάγκη μαζικοποίησης και συσπείρωσης των συλλόγων γονέων, σωματείων και φορέων στο Παράρτημα του ΕΣΥΝ. Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα έντασης των διεργασιών του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας με τις θέσεις του ΕΣΥΝ.

Την εισήγηση έκανε εκ μέρους του ΕΣΥΝ ο Ηλ. Μιχαλαρέας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται αγώνας ενάντια στα προγράμματα υποκατάστασης (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη), στη νομιμοποίηση των προγραμμάτων χορήγησης ανταγωνιστών των οπιοειδών (για παράδειγμα παράνομα προγράμματα που χορηγούν ναλτρεξόνη), ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει το σύστημα Υγείας σε μηχανισμό χορήγησης «νόμιμων» προς το παρόν ναρκωτικών ουσιών. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της πρόληψης και ειδικά της «πρωτογενούς». Υπογράμμισε ότι η λύση του προβλήματος συνδέεται με τα υπόλοιπα σχέδια δράσης ενάντια στην ανεργία, στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, των δημοκρατικών ελευθεριών.

Τη στήριξη και τη συμπαράσταση των ταξικών σωματείων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα και την εξάπλωση των ναρκωτικών, μετέφερε ο Γ. Τσαρίδας, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

«Η νεολαία και οι γυναίκες είναι οι πιο ευάλωτοι. Ταλανίζονται από το πρόβλημα της ανεργίας, τις ελαστικές μορφές εργασίας, την ανασφάλεια, την έλλειψη πολιτισμού κι αθλητισμού», σημείωσε η Ευγ. Παρασκευοπούλου, εκ μέρους της ΟΓΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το γυναικείο κίνημα θα είναι συμπαραστάτης, στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Επίσης, ο Αυγ. Μαϊστρέλης, προπονητής της Ομάδας Τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ, όπου συμμετέχουν και παιδιά του στεγνού προγράμματος ΙΘΑΚΗ του ΚΕΘΕΑ, υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα των στεγνών προγραμμάτων και τη συνεισφορά του αθλητισμού χωρίς ουσίες στον αγώνα της απεξάρτησης. Απηύθυνε, επίσης, ανοιχτή πρόσκληση στο Τουρνουά Τζούντο, στις 3 του Μάη, όπου θα συμμετάσχουν και αθλητές από την ΙΘΑΚΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ